Ludovic Orban: avem un program pregătit la Ministerul Agriculturii, pe care urmează să-l lansăm, care va fi dedicat persoanelor care revin în ţară din diaspora

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul este gata să lanseze programe pentru integrarea românilor reveniți din străinătate și care vor să rămână și să muncească în țară, transmite Romanian...
Viena

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul este gata să lanseze programe pentru integrarea românilor reveniți din străinătate și care vor să rămână și să muncească în țară, transmite Romanian Global News.

Premierul Ludovic Orban a declarat că românii care doresc să muncească în străinătate se pot întoarce în Germania sau în Italia, state care au nevoie de muncitori sezonieri în agricultură.
„Ştiți foarte bine că Germania are nevoie de zeci de mii de lucrători sezonieri, mai ales în domeniul agriculturii. Chiar și Italia va avea în curând nevoie de muncitori sezonieri, şi aici va exista în continuare o ofertă pe piața muncii care va putea…
Noi, în afara unor restricții sanitare care sunt necesare și pe care le impun toate țările din Uniunea Europeană, în ceea ce ne privește pe noi, nu vom crea nici un fel de obstrucționare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă, sezoniere, evident, pentru că suntem în Europa și, să nu uităm, Uniunea Europeană este locul în care este garantată libertatea de circulație a cetățenilor, a mărfurilor, a ideilor, deci nu vom pune nici un fel de restricţii”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că în cazul celorlalți, se vor ivi locuri de muncă și în țară, în special în construcții, unde Guvernul urmează să lanseze mai multe programe de investiții.
„Noi vom investi în infrastructură şi susţinem şi autorităţile locale să menţină sau să crească ritmul investiţional, fie din fonduri europene, fie din venituri proprii, fie din fonduri de la buget.
În România este nevoie pe piaţa construcţiilor de un număr semnificativ de angajaţi şi deja o mare parte dintre cei care se întorc sunt constructori, au practicat meserii în domeniul construcţiilor şi pot să fie integraţi de companiile de construcţii, care au contracte sau urmează să câştige contracte pentru investiţii publice”, a precizat Ludovic Orban.
Totodată el a menționat că cei ce vor să investească sau să lucreze în agricultură vor fi stimulați s-o facă. Orban a anunțat un program ce va fi derulat de Ministerul Agriculturii și care este dedicate persoanelor care vin din străinătate.
„De asemenea, ne gândim pentru cei care sunt din mediul rural, mai ales cei care au fost la munci sezoniere, mai ales în domeniul agriculturii, să generăm nişte programe prin care să-i stimulăm să investească, să se implice, să-şi desfăşoare activitatea sau să lucreze, indiferent ca angajaţi, ca zilieri, fie în agricultură, în creşterea animalelor, în procesare şi acolo unde este nevoie de mână de lucru.
Şi aici, ştiţi foarte bine, că întotdeauna în România, în ultimii ani de zile, în ultimii 4-5 ani de zile, a fost o penurie de mână de lucru, în special de zilieri, mai ales în momentele în care sunt necesare activităţi agricole şi aici va exista o posibilitate pentru mulţi dintre cei care s-au întors, mai ales cei care au avut activităţi în ţările în care au muncit în domeniul agriculturii şi va fi o oportunitate.
Aici există, de asemenea, un program pregătit la Ministerul Agriculturii, pe care urmează să-l lansăm, care va fi dedicat persoanelor care revin în ţară din diaspora”, a menționat Ludovic Orban.
De asemenea, premierul susține că vor fi oportunități și pentru oamenii de afaceri care s-au întors, care vor fi sprijiniți să-și desfășoare afacerile în țară. Premierul a precizat că cei ce nu vor reuși să-și găsească un loc de muncă, vor beneifcia de ajutoare sociale, dacă se încadrează în condițiile prevăzute de lege.
„Cine nu va reuşi să îşi găsească loc de muncă, sau nu va vrea să îşi găsească un loc de muncă, va benefica o perioadă de timp, că există, în baza Legii venitului minim garantat, în condiţiile în care ancheta socială de asistenţii sociali, cei care îndeplinesc condiţiile, pot să beneficieze o perioadă, până îşi găsesc loc de muncă, de ajutorul social.
Este şi asta o soluţie. Pentru ei nu este valabil şomajul tehnic, pentru că ei nu erau angajaţi în România la companii care îşi desfăşoară activitatea din România, deci şi aici gândim măsuri, dar preferăm mai degrabă o integrare”, a mai specificat Orban.

Sursa: rgnpress.ro

Viena
Categorii
DiasporaInformații utileRomânia
1 Comentariu
 • Diana Hanganut
  16 mai 2020 at 12:34 pm
  Răspunde

  Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole