MADRID. Artistul spaniol Luis Moro prezintă expoziția de gravuri „Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu”

COMUNICAT Pe simezele galeriei Institutului Cultural Român de la Madrid va fi prezentată, pentru public, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, expoziția de gravuri „Versuri încrucișate. Blandiana...
Viena

COMUNICAT
Pe simezele galeriei Institutului Cultural Român de la Madrid va fi prezentată, pentru public, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, expoziția de gravuri „Versuri încrucișate. Blandiana – Cărtărescu”, a artistului spaniol Luis Moro.

Inspirată din opera poetică a cunoscuților autori români Ana Blandiana și Mircea Cărtărescu, expoziția prezintă un dialog artistic inedit între artă și poezie.

Luis Moro a expus în cele mai importante centre artistice din Spania și America Latină și a participat la principalele târguri de artă europene.A colaborat în realizarea lucrărilor sale cu poeți precum Antonio Gamoneda și Elena Poniatowska.

La împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Spania, artistul spaniol a studiat opera poeților Ana Blandiana și Mircea Cărtărescu și a produs a serie de mape, conținând gravuri inspirate din poezii lor, reunite sub titlul „Versuri încrucișate”.

Această expoziție este un concept nou, care vorbește despre dialogul constant dintre România și Spania, despre dialogul dintre culturi și dintre arte, explorând puterea cuvântului de a evoca imagini și forța poetică a imaginii.

Inaugurarea expoziției va avea loc pe 27 octombrie, ora 18.00, în prezența artistului plastic Luis Moro, a scriitorului Mircea Cărtărescu, a președintelui Asociației Colegiale a Scriitorilor din Spania Manuel Rico și a traducătoarei Marian Ochoa de Eribe.

Expoziția va fi deschisă de luni până vineri, între orele 10 și 17.

Viena
Categorii
ActualitateSpania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole