Maestrul Eugen Doga și compozitiile sale au fermecat publicul clujean: ”Muzica noastră este dorul…”

Peste 500 de spectatori au luat parte la un spectacol de excepție la Iuliu Park. Celebrul compozitor Eugen Doga din Rep. Moldova și celmai mare compozitor al fostei URSS...
Viena

Eugen Doga

Peste 500 de spectatori au luat parte la un spectacol de excepție la Iuliu Park. Celebrul compozitor Eugen Doga din Rep. Moldova și celmai mare compozitor al fostei URSS a fermecat publicul clujean într-o seară magică. Într-atat de cunoscute au devenit valsurile sale, încât toata lumea le fredoneaza! „Gramofon” sau „Dulcea si Tandra Mea Fiara” din filmul cu aceelasi nume au ridicat spectatorii în picioare.. S-a fredonat „Nana Toha” din filmul Șatra, a cărei coloană sonora a scris-o?

Aceste valsuri au fost declarate de UNESCO capodopere ale secolului XX. Critica de specialitate îl declara „cel mai mare compozitor român în viață”. Concertul a fost posibil prin bagheta lui IoanVrășmaș, manager Opera Vox.

În seara zilei de 29 August 2020, maestrul Eugen Doga sic ompozitiile sale binecunoscute au încântat audienta în concertul extraordinar din Iulius Parc din Cluj – Napoca, începand cu ora 18:00 prin spectacolul „SIMFONIA IUBIRII – EUGEN DOGA SI MUZICA SA” alaturi de Orchestra, Solistii si Ansamblul de Balet „Opera Vox”! Pe scenă au urcat și soprana Diana Birta și tenorul Marius Boroș, alături de orchestra simfonică, coordonată de dirijorul Matei Pop, și de ansamblul de balet al VOX Opera. Au oferit un exemplu de virtuozitate la acordeon și vioară familiaVitalie Advahov.

Eugen Doga și Ionuț Țene

La final, reprezentantul primarului Emil Boc, dr.Ionuț ȚENE,i-aa cordat compozitorului o diploma de excelență din partea edilului clujean pentru întreaga carieră de excepție.

Eugen Doga le-a mulțumit clujenilor pentru primirea călduroasă ”Clujul este un oraș minunat, iar muzica noastră este dorul”.

SURSA : NapocaNews

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole