MAI SUNT ÎN VIAŢĂ MARIA ŞI MIHAI JALASKOSKI – SMICALA? Mama lor, Camelia Smicala, nu mai ştie nimic de ei de peste 15 zile!

Realizând, mai bine poate decât instituţile în drept, gravitatea situaţiei copiilor Mihai şi Maria Jalaskoski-Smicala, şi a mamei acestora, dr. Camelia Smicala, jurista de origine română Valentina Florica Strauß,...
Viena

Realizând, mai bine poate decât instituţile în drept, gravitatea situaţiei copiilor Mihai şi Maria Jalaskoski-Smicala, şi a mamei acestora, dr. Camelia Smicala, jurista de origine română Valentina Florica Strauß, încearcă, de una singură să susţină cauza acestei familii, care din 2015 trăieşte în iad. Doamna Strauß a lansat apeluri continuu în numele copiilor familiei Smicala către toate reprezentanțele diplomatice ale statelor membre UE și către toţi românii. Pentru a o susţine şi în semn de mare respect, publicăm în continuare efortul de supraom pe care-l depune pentru reîntregirea familiei Smicala:


Valentina Florica Strauß, 28.11.2019

Daca nu as cunoaste problemele cu care se confrunta romanii din Diaspora, as spune ca romanii sunt indiferenti la suferinta aproapelui. Dar, nu este asa. Fiecare roman are un suflet mare.
De peste 15 ani de cand consiliez romanii in Germania, am vazut problemele cu care acestia se confrunta aici. Cele mai multe sunt legate de pastrarea locului de munca, de neplata salariilor cu lunile de catre angajator, de problemele ramase in Romania, la care se mai adauga problemele legate de alte nimicuri, pe care daca in Germania le ignori, ajungi sa platesti mii de euro.
Eu va cred ca NU puteti sa donati bani  sau sa veniti la protest.

Am telefonat prin Facebook cu doamna Camelia. Plangea si nu putea sa mai vorbeasca cu mine. Acum o intimideaza si cei de la MAE din Romania si o mustra ca a cerut sprijinul ambasadorului din Finlanda si alte multe mustrari. Este speriata de tot ce i se intampla. Nu mai stie nimic de Mihai, nici de Maria, nimeni nu ii da vreo relatie.

Care nu puteti face donatii in bani, sau care nu puteti veni la protest, va rog trimiteti emailuri, faxuri, telefoane, scrisori la toate institutiile statului Roman, finlandez si la cele europene, sa sprijine si sa se implice efectiv pentru:
1. – eliberarea copiilor Maria si Mihai Jalaskoski Smicala din ghearele finlandezilor
2. – aducerea lor inapoi in casa parinteasca, la mama lor, doamna doctor Camelia Smicala
3. – sustinerea lor pentru repatrierea acestora in Romania
4. – sprijinul financiar din partea acestor institutii pentru doamna Camelia Smicala
_________Va rog aratati SOLIDARITATE
_________Va rog aratati UNITATE, ca suntem uniti si compacti, atunci cand unul dintre noi este la greu. Trebuie sa invatam cu toii sa fim uniti.
_________Va rog aratati DISPONIBLITATE de a va implica fiecare cu ce puteti.
Mai jos va trimit adrese de emailuri, unde cu un singur click, puteti trimite la mai multe institutii de stat si europene CEREREA NOASTRA COMUNA cu cele 4 puncte de mai sus.

Veti primi raspunsuri cel mai probabil in doi-peri, ,,ca nu au competenta sa se ocupe de rezolvarea cererii’’, etc., dar nu va descurajati.
Umpleti-le casutele de email cu mesaje pentru eliberarea urgenta a copiilor si revenirea in casa parinteasca, la mama lor. Sa nu ii slabim deloc.

Va invit la 10 minute de facut sport: TRIMITETI EMALURI IN TOATA LUMEA LA TOATA LUMEA.

1. Adresele de email ale reprezentantelor consulare din Germania ale Finlandei:
info.berlin@formin.fi,
finn_konsulat@blg.de,
finnischerhonorarkonsul@juergen-kluge.com,
honorarkonsulfinnlandfrankfurt@t-online.de,
stadel@mcfcorpfin.com,
Fin.Kon@concordia.de,
honorarkonsulfinnland@prey.de,
lorenz@ihk-luebeck.de,
schoeller@honorarkonsulfinnland.de, smith.finnischeskonsulat@de.pwc.com,

2. Adresele de email ale institutiilor din Romania competente sa se ocupe de acest caz:
procetatean@presidency.ro
opinia_ta@mae.ro
ministru@mae.ro
cabinet.ae@mae.ro
presa@mae.ro
relatii_cu_publicul@mae.ro
dag@mae.ro
relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro
drp@gov.ro
sanomat.buk@formin.fi

3. Adrese de email ale institutiilor europene:
bernard.jadot@consilium.europa.eu (Consiliul Europei)
marilena.zammit@ec.europa.eu (Comisia Europeana)

Nu stie nimeni daca Maria (12 anisori) si Mihai (13 anisori) mai sunt in viata si daca da, daca sunt sedati puternic si daca mai sunt zdraveni si sanatosi.
Pentru cei care vor sa o sustina pe doamna Camelia Smicala si copiii dumneaei,  Maria si Mihai Jalaskoski, si care nu puteti veni la protestul de duminica la Stuttgart, va rog din inima sa o sustinem financiar, sa nu ajunga la fundul oceanului aceasta mamica, in durerea pe care o are. Copiii sunt disparuti de 15 zile, luati cu forta de catre statul finlandez si li s-a interzis orice contact cu lumea exterioara. Nimeni nu mai stie de acesti copii. Insusi ambasadorul Romaniei a vrut sa intrebe socialul de copii, si cei de acolo au refuzat orice informatii sa dea despre copii, adica au refuzat comunicarea cu ambasadorul Romaniei cat si cu mama copiilor.
Donatii puteti face pe adresa de Paypal a doamnei Camelia Smicala sau pe platforma „gofundme” pe care eu am infiintat-o in acest scop.
Va rog fiti SOLIDARI cu aceasta mamica greu incercata.


Valentina Florica Strauß, 27.11.2019

Vreau copiii Maria si Mihai inapoi acasa la mama lor!
M-am saturat sa vad chinurile suferite de acesti ingerasi si de mama lor! Veniti la lupta pentru ei! Oricand puteti deveni voi victima unui sistem ticalos si retrograd! Invatati sa actionati – U N I T I – unii cu altii. Nu uitati cantecul: Unde-i frate langa frate, se da lumea la o parte, unde-i unul singurel, se rade lumea de el!
NU STATI SINGURI ca maine si de voi isi vor bate joc altii! Daca vor vedea ca suntem – U N I T I – , se vor da inapoi,  si ne vor respecta, pe noi, si drepturile noastre!

Am infiintat platforma de donatii „gofundme” pentru a veni cu totii in sprijinul copiilor Maria si Mihai,  sa poata mamica lor sa angajeze un avocat si sa ii elibereze din detentia abuziva a statului finlandez.

UPDATE:
Am primit incuviintarea doamnei Camelia Smicala sa public contul ei de PAYPAL unde are posibilitatea sa primeasca donatii in bani de la dv.
https://www.paypal.me/cameliasmicala?fbclid=IwAR33ax5Dxmk4uwI-iJK-z2geH6rAahPhveV8UDVZQQ5Etvpn2bbZpAUlCeY


Pe contul bancar cu IBAN nu are voie sa primeasca donatii, fiindca in Finlanda nu este permisa o astfel de procedura.


Valentina Florica Strauß, 26.11.2019

PROTESTUL este APROBAT DE CATRE LANDESHAUPTSTADT STUTTGART:
L-am invitat la protest si pe Dumnezeu si a spus PREZENT. Scrieti si dv ___PREZENT___ daca veniti deoarece eu factot acest demers  pe banii mei, pe cheltuiala mea, pe obrazul meu!


Valentina Florica Strauß, 24.11.2019

PROTESTUL este APROBAT DE CATRE LANDESHAUPTSTADT STUTTGART:

Stuttgart 01 decembrie 2019 intre orele 13 pana la 17.

Haideti la protest in Marstallstraße. Ne adunam acolo sa il chemam pe Mos Craciun cel Bun pentru Mihai si Maria.
Veniti si voi la protest.
Pentru Maria si Mihai, nu vine Mos Craciun, nu vine Mos Nicolae, niciun Mos nu vine. Vin doar sperietorile de la autoritatile finlandeze care i-au rapit, despartit, inchis si izolat de mama lor.
In tara lui Mos Craciun, Laponia finlandeza, unde s-au nascut si traiesc copiii romani Mihai si Maria, pentru ca sunt copiii cei mai cuminti, a venit un Mos Craciun Rau, finlandez si a hotarat sa ii rapeasca si batjocoreasca.
Mos Craciun cel Bun unde esti?…
Vino cu daruri frumoase la acesti copii si adu-le in sacul tau cu cadouri: ELIBERAREA SI VENIREA LOR ACASA LANGA MAMA LOR!
Atata iti cer si isi doresc acesti copilasi.
Te asteptam Mos Craciun cel Bun si Darnic!

Va rog scrieti mesaje in ce limba doriti dv la ambasada Finlandei din Berlin. Aici aveti linkul ambasadei. Va rog sa folositi mesaje cu continut concret sa cereti eliberarea copiilor Maria si Mihai Jalaskoski si aducerea lor la mama lor, Camelia Smicala.

HELP! HILFE! AJUTOR!


Wir sind die Geschwister Maria (12 J) und Mihai (13) Jalaskoski aus Rumänien und leben in Finnland.
Vor 4 Jahren, da wir zum Vater (der Finne ist), nicht wollen, hat uns das Jugendamt in Finnland von der Mutter (trotz das Sorgerecht das sie hat), mit massiver Gewalt aus unserem Haus entzogen und uns getrennt und in getrennten Kerker eingesperrt. Wir dürfen nicht mal unseren Anwalt kontaktieren.
Bitte helfen Sie uns, dass wir zurück zu unserer Mutter kommen dürfen.
Finnland misshandelt uns und niemand kommt uns zur Hilfe.


Valentina Florica Strauß, 22.11.2019

Nu suntem singurii care vom protesta pe data de 01.12.2019. Si in Romania, in mai multe orase, se fac proteste impotriva abuzurilor Finlandei exercitate asupra copiilor Maria si Mihai si a mamei lor.


Valentina Florica Strauß, 20.11.2019

LEGITIMA APARARE!
Persoanele din jurul ambasadorului Razvan Rotundu (Lili Elena, Jon Roman, Monica Puscasu, Alina Muresan, Gabriel Onofrei, si inca vreo cativa – vizionati pagina ambasadorului Razvan Rotundu) de la Ambasada Romaniei in Finlanda, si chiar si acel ambasador, sustin ca doamna Camelia Smicala ar fi savarsit o serie de „infractiuni” in Finlanda.
Domnul ambasador Rotundu, daca este absolvent de Drept si licentiat cumva in Drept, ar trebui sa cunoasca delimitarea dintre o infractiune si legitima aparare!
Eu personal va pot confirma ca da, asa este. A savarsit fapte care ar putea fi de natura infractionala, daca acestea nu s-ar fi petrecut pe fondul DE LEGITIMA APARARE!!!

A savarsit cele mai grave „infractiuni” pe care o mama le poate savarsi:
acelea de a-si apara copiii cu orice mijloace impotriva abuzurilor statului gazda.
„Infractiunile” constau in aceea ca:
– 1 – a zgariat cam 2 cm in carnea celui care a venit la comanda tatalui copiilor, din partea autoritatii de stat sa ii ia cu forta copiii din casa, Acesta a depus plangere penala impotriva acestei mame, care si-a aparat ca o leoaica copiii lipsiti de aparare.
– 2 – i-a comunicat tatalui copiilor ca daca el va continua sa o ameninte cu moartea, cat si pe copii, ea va lua copiii si va pleca cu ei in Romania, pentru a se pune la adapost de agresiunile fizice si psihice din partea lui.
– 3 – a amenintat statul finlandez cu plangere la CEDO; desi ea saraca nu stia ca trebuiesc indeplinite anumite conditii acolo pentru a fi admisa cererea. Nu i s-a admis cererea la CEDO; fiindca ea detine o hotarare judecatoreasca prin care copiii au dreptul legitim sa revina la mama. Acest lucru nu l-au observat din pacate juristii care au reprezentat-o acolo. Din pacate insa, nimeni in Finlanda nu vrea sa puna in executare sentinta sa aduca copiii la mama, ci se continua teroarea si progromul impotriva acestei famili atat de greu incercata.
– 4 – incearca sa isi apere in continuare libertatea copiilor de a reveni in familie prin memorii si plangeri la toate institutiile din lumea asta sa o ajute.

Domnul ambasador sa mai viziteze vreo cateva facultati, si tot nu va reusi sa inteleaga faptul ca el este cel chemat sa acorde protectie cetateanului roman din tara gazda, in toata plenitudinea ei de protectie. Ce face ambasadorul roman? O repugneaza pe romanca abuzata de statul finlandez, in loc sa puna mana pe telefon si sa sune imediat autoritatile fnlandeze si romane si sa relateze despre acest caz sa il rezolve urgent si rapid, fara nici o intarziere! Daca femeia a cerut azil, inseamna ca a cerut protectie. El trebuia sa inteleaga ca romanca s-a exprimat gresit si se afla in eroare. Avea obligatia sa ii explice cum anume poate el sa o ajute in sensul de a isi recupera copiii. Daca eu eram abasadoare acolo, in primul rand ii spuneam romancei: ,,Stimata doamna, poftiti inaintru, va acordam protectia consulara prevazuta de lege. Voi verifica daca indepliniti conditiile de a primi azil politic in ambasada Romaniei.’’ El in loc sa verifice, a refuzat-o fara nicio verificare.

O singura data a indraznit Finalnda sa ia doi copii rusi de la mama lor, ca si pe copiii doamnei Camelia Smicala.
Stiti ce a facut presedintele Putin?
S-a urcat urgent in avion si direct la presedintele Finlandei s-a oprit si a cerut copiii. Presedintele Putin personal i-a repatriat pe copii in Rusia si a facut doua plangeri la CEDO impotriva Finlandei. De atunci Finlanda nu mai indrazneste si nu mai cuteaza sa se atinga de copiii Rusiei!


Valentina Florica Strauß, 19.11.2019

Situatia celor doi copii, Maria si Mihai, este disperata: Maria (10 anisori) tinuta in carcera si inchisa, iar Mihai (12 anisori, a fugit si sta ascuns, fiindca politia finlandeza il cauta ca pe un criminal, doar pentru ca cei doi copii doresc sa revina la mama lor acasa! Iohannis sa dea un telefon la presedintele Finlandei si sa ii spuna sa trimita de indata copiii acasa, in Romania. El are aceasta competenta fiindca reprezinta pe romani si Romania in afara tarii. De ce nu se implica?… Atata potop de lume vede prin ce teroare trece romanca noastra, doctorita Camelia Smicala, ca nu stie unde sunt copiii ei… Ce fac autoritatile finlandeze cu acei copilasi? Ii tranchilizeaza si ii innebuneste de cap, ii maltrateaza, si ea nu are nicio putere sa isi salveze copilasii. Biata femeie are amenzi cu zecile de mii de euro, pe care trebuie sa le achite statului finlandez pentru ca s-a impotrivit sa isi dea copiii statului si l-a zgariat pe un gorila din ala care i-a smuls copilasii din bratele ei. Deasupra capului ei planeaza inca si acum riscul de a face inchisoare daca nu isi plateste amenzile penale, fiindca s-a impotrivit sa i se ia copiii din casa. Nu are bani sa plateasca un avocat in Finlanda, care sa continue procesele pentru recuperarea copiilor.


Am telefonat cu ambasada Finlandei din Berlin, si NU se implica. Dupa un minut si jumatate, mi-au dorit o zi buna si au inchis telefonul. Nu au stat la discutii cu subsemnata.


Valentina Florica Strauß, 18.11.2019


Am sosit acasa de la Consulatul Finlandei din Stuttgart. Iata ce am facut:
Am anuntat Politia din Stuttgart ca intentionez sa organizez o mica adunare in fata consulatului cu sediul in Flughafenstraße 61 Stuttgart. Pe la ora 09:00 astazi cand am ajuns acolo, nu am gasit niciun consulat. Doi politisti veniti la fata locului nici ei nu stiau ca acolo nu mai exista acest consulat. Apoi s-au informat pentru mine si au aflat ca acest consulat este in Friedrichstraße 14 in Stuttgart (aprope de Hauptbahnhof). Inainte sa plec intr-acolo am telefonat cu Consulatul din Stuttgart (tel.0711250345204), apoi cu mica Ambasada a Finlandei din Frankfurt (Neue Mainzerstraße 2-4, tel.069-97946933) cat si cu Ambasada Finlandei din Berlin (tel.030-505030). In Frankfurt este inchis – concediu – pana in 21.11.2019, a raspuns doar un robot), iar in Berlin ambasadorul prof.dr.Alexander Riesenkampf nu era acolo sa pot vorbi cu el la telefon. Apoi am plecat spre Consulatul din Stuttgart la cealalta adresa din Friedrichstraße 14. Acolo mi-am dat intalnire cu politistii carora le-am spus ca este posibil sa mai vina si alte persoane. Fiindca nu a mai venit nimeni, eram doar eu singura, politistii au plecat, iar eu am intrat in cladirea consulatului. Am urcat la etajul 5 cu liftul. Pe holul dintre lifturi, a venit asistenta consulului, doamna Schlapazk. Foarte prietenoasa a stat si m-a ascultat pentru ce am venit. S-a scuzat ca nu ma poate primi in birou, fiindca nu are voie daca nu este consulul acolo. Intrucat nu aveam cu cine altcineva sa vorbesc, am rugat sa primeasca documentatia privind cazul copiilor Maria si Mihai Jalaskoski, copiii doamnei Camelia Smicala. S-a uitat la acte, si la fotografiile copilasilor, si a fost foarte impresionata de frumusetea si puritatea lor. Mi-a marturisit ca nici ea nu isi poate inchipui, cum de s-a ajuns pana acolo, incat acesti copilasi sa fie inchisi, prizonieri, tinuti in carcera, departe de mama si de familie.

Mi-a spus insa un amanunt care mi-a aprins un mic licar de speranta: Ca este bine ca am venit personal sa predau o astfel de documentatie (erau peste 100 de pagini pe care eu aseara le-am printat). Am intrebat-o in ce costa „binele” acesta.
Ea mi-a explicat faptul ca, va trimite intreaga documentatie predata de mine personal, impreuna cu cartea mea de vizita, la ambasadorul din Berlin, care se va ocupa astfel personal de acest caz.
Nu mi-a putut spune daca vede vreo sansa de rezolvare intr-un viitor apropiat, dar in mod sigur ambasadorul va lua contact cu mine cat si cu autoritatile finlandeze care detin copiii in custodia lor abuziva.
Cand va lua ambasadorul Finlandei, domnul prof.dr. Riesenkampf, contact cu mine, nu a stiut insa sa imi spuna.
Pentru predarea documentatiei privind cazul copiilor, Maria si Mihai Jalaskoski, mi-a eliberat doamna asistenta o adeverinta, pe care o atasez alaturat in fotocopie ca dovada.
Am uitat sa va spun: am avut cu mine si un baner confectionat de mine cu scopul sa-l afisez in fata consulatului, dar fiindca nu a fost cazul, il pastrez si il voi folosi cu urmatoarea ocazie.

Mie una imi vine sa plang ca de fapt, nu am reusit NIMIC.  Nici nu aveai acolo cum sa protestezi in fata unei cladiri, care nici macar nu avea insemnele Finlandei si erau acolo ci numai numele sediilor  mai multor firme.

Am primit email de la Ambasada Finlandei din Berlin. Nu de la ambasador, ci de la o consula pe nume Minna Kuronen. Imi spune ca, din motive de respectare a vietii private si a secretului acesteia, nu poate decat sa recomande ca persoana interesata sa isi angajeze avocat.


Valentina Florica Strauß, 17 noiembrie 2019

Pentru copiii Maria si Mihai Jalaskoski, care cer sa vina inapoi la mama lor Dr.Med. Camelia Smicala, planificam un miting de sustinere pe data de 01.12.2019 intre orele 14-16 in Stuttgart.
Ora 14 Schloßplatz.
Ora 15 plecare prin Königstraße spre Friedrichstraße 14 (ca 900 m de parcurs in circa 15 minute), unde se afla Consulatul onorific al Finlandei.
Acolo ne oprim si vom continua mitingul in care vom cere ferm reunificarea familiei, a copiilor cu mama lor si repatrierea in Romania.
Situatia acestor copii si a mamei lor a devenit deja extrem de dramatica, de cand fetita, Maria, a fost izolata intr-o carcera unde nu are voie sa contacteze nicio persoana, iar baietelul, Mihai, este fugar si se ascunde de teama ca politia il va izola si pe el in carcera cu interdictia absoluta de a mai lua contact cu familia vreodata.
Fiti alaturi de acesti copii.
Fiti alaturi de noi.
Fiti alaturi de propria dv siguranta in tarile in care va aflati.
Statului roman prea putin ii pasa de noi.
Noi trebuie sa fim uniti si sa ne sprijinim reciproc, atunci cand o nenorocire cade peste un semen de-al nostru.
Haideti la miting.


Valentina Florica Strauß, 16 noiembrie 2019

Daca aia mari nu fac nimic (nici consulul, nici ambasadorul, nici presedintele Romaniei, nici primul ministru, nici ministrul de Externe al Romaniei etc), inseamna ca noi astia de jos nici atat nu putem face.
Asa ca, fara nicio speranta, eu voi merge luni dimineata la consulatul Finlandei din Stuttgart intre orele 10 pana la ora 12.
Sa vad daca vrea careva de acolo sa vorbeasca cu mine despre cazul Camelia Smicala.
Sper sa nu plec de acolo cu mana goala, si sa reusesc sa vorbesc cu cineva din consulat, macar si un buna ziua sa le spun si sa ii intreb daca au o zi buna. 

Este un razboi inegal intre Finlanda si cetatenii romani. Statul finlandez detine suprematia precum si toate armele si se lupta sa distruga o familie de romani, probabil din cauza religiei lor: crestin-ortodoxa.


Valentina Florica Strauß, 15 noiembrie 2019

Stimate domnule ministru Bogdan Aurescu, de ce o chemati pe Doamna Camelia Smicala la discutii? Ce anume nu stiti in cazul ei? Ce discutii mai aveti de purtat cu ea? Ea are nevoie de protectie. Discutiile dv trebuie sa le purtati cu autoritatile finlandeze. Aceste autoritati din Finlanda sunt de competenta sa discute si sa rezolve problema. De ce nu le oferiti celor doi copii pasapoarte romanesti si sa discutati cu autoritatile din Finlanda sa fie lasati copiii sa vina in Romania sa se stabileasca aici in Romania cu domiciliul?
Eu personal consider ca dv nu va cunoasteti atributile pe care le aveti si nici acel ambasador Rotundu cu privire la modul in care trebuie sa rezolvati acest caz care treneaza de ani de zile! 

Am telefonat la Ambasada Romaniei din Finlanda Helsinki, nu raspunde nimeni. Am sunat la Ambasada Finlandei in Romania, la Bucuresti, nu este nimeni acolo. Am sunat la Ministerul de Externe, nu raspunde decat o biata centralista la telefon. Am sunat la Consulatul Finlandei la Stuttgart, si nici acolo nu este nimeni. Am sunat la Politia din Stuttgart de la 1.Revier si mi-au spus ca ne poate sprijini pentru o adunare ad-hoc chiar si luni dimineata in fata Consulatului Finlandei din Stuttgart. Vad insa ca nimeni nu este dispus sa vina. Eu luni dimineata voi fi acolo la ora 10 la Consulatul Fnlandei din Stuttgart strada Friedrichtstraße 14, 70174 Stuttgart.


Va astept si contez pe voi.

Viena
Categorii
DiasporaFinlandaGermaniaRomâniaSocial
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole