Mărţişorul românesc la FASCHINGSUMZUG-ul din Nürnberg

Cel mai amplu eveniment de promovare a Mărțișorului românesc care a existat vreodată pe teritoriul altei ţări va avea loc duminică, 3 martie 2019, începând cu ora 13, în cadrul paradei anuale de Carnaval din Nürnberg, Germania.
Viena

Este o reuşită imensă a Asociației DACIA e.V., respectiv a Centrului Cultural Româno-German din Nürnberg, conduse de doamna Ionela van Rees- Zota şi un plus de imagine oferit rezidenţilor români din acest oraş şi din întreaga Germanie. În urma demersurilor intens susţinute în ultimii trei ani, aceste două instituţii au obţinut un lucru unic până acum: înscrierea şi participarea la FASCHINGSUMZUG-ul ( defilare la Carnaval) organizat de Primăria Nürnberg, având ca temă ,,Mărţişorul românesc, simbol al venirii primăverii’’.
Acest eveniment are o mare însemnătate oferită de implicarea diverselor organizații şi a membrilor importanţi ai comunităţii locale. Românii au acum prilejul să arate în fața a peste 100.000 de spectatori și alte câteva sute de mii de telespectatori (evenimentul este transmis în direct de către televiziunile locale), una dintre cele mai frumoase tradiţii ale noastre care anunţă renaşterea naturii. Vor fi împărțite celor prezenți 10.000 de mărțișoare şi dulciuri.
Notă: Parada de la Nürnberg a fost menționată pentru prima dată în documente în anul 1397 și de atunci se desfășoară anual. În acest an are loc cea de-a 620 a ediţie a Carnavalului, sub auspiciile căreia ne vom mândri şi noi cu acest minunat simbol al vestirii primăverii şi protector împotriva bolilor şi a nenorocului.
Mărţişorul a fost acceptat în 2017 pentru a fi inclus în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.

Nadia Marin

Viena
Categorii
DiasporaExclusivGermania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole