MĂRŢIŞORUL – SEMN DE SOLIDARITATE PENTRU O CAMPANIE DE STRÂNGERE DE FONDURI

Mărţişorul vesteşte sosirea primăverii, iar şnurul mărţişorului, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarna, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. Şnurul – fie legat...
Viena

Mărţişorul vesteşte sosirea primăverii, iar şnurul mărţişorului, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarna, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. Şnurul – fie legat la mână, fie prins în piept – se poartă de la 1 martie până când se arată semnele de biruinţă ale primaverii: se aude cucul cântând, înfloresc cireşii, vin berzele sau rândunelele. Atunci, mărţişorul, fie se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit, fie se aruncă în direcţia de unde vin păsările călătoare, rostindu-se: „Ia-mi negreţele şi dă-mi albeţele”.

Am ales această zi – de 1 martie – gândindu-mă la “unitatea contrariilor”, pentru a relansa (cu mai multă experienţă decât în urmă cu 10 ani) Campania de strângere de fonduri „350.000 oameni x 2 euro = Centrul de Viaţă Independentă” – un proiect îndrăzneţ, iniţiat şi coordonat dintr-un fotoliu rulant şi susţinut de Arhipera şi Fundaţia pentru o  societate deschisă.

De ce “unitatea contrariilor”? Pentru că în spatele acestei valoroase campanii umanitare stă o persoană care contestă lumea ajutoarelor… Concretizarea acestui proiect, NU se vrea măsurată prin donaţia în sine ci, prin utilitatea finală – spaţii amenajate corespunzător nevoilor tinerilor cu şi fără dizabilităţi şi activităţilor socio-culturale iniţiate împreună.

Oricine doreşte, poate deveni o verigă din lanţul solidarităţii – ŞNURUL ALB-ROŞU fiind simbolul idealului care ne uneşte.

ASOCIAŢIA IHTIS

Cod Fiscal: 16690411

Cont IBAN:

RO14RNCB0044002865610001 – LEI

RO84RNCB0044002865610002 – EUR

RO57RNCB0044002865610003 – USD

BCR – Agenţia Dorohoi

ATENŢIE: Tradiţia spune că, şnurul alb-roşu se poartă până când se arată semnele de biruinţă: în cazul nostru – Centrul de Viaţă Independentă din Dumeni, Judeţul Botoşani.

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole