Medalii de aur, argint şi bronz pentru sportivii secţiei ieşene de badminton de la CS Politehnica

  În perioada 3-4 mai 2018, la Galaţi s-a desfăşurat Campionatul Naţional de badminton pentru echipele de tineret (U23), iar la această competiţie CS Politehnica Iaşi a reuşit să...
Badminton - Poli Iași, vicecampioană tineret U23
Viena

 

În perioada 3-4 mai 2018, la Galaţi s-a desfăşurat Campionatul Naţional de badminton pentru echipele de tineret (U23), iar la această competiţie CS Politehnica Iaşi a reuşit să cucerească titlul de vicecampioană naţională. Ieşenii, sub conducerea antrenoarei Alina Mihaela Popa, au reuşit să producă şi surprizele turneului, prin victoriilor împotriva echipelor CSU Galati (cu scorul de 4-1) şi CS Ştiinţa Bacău (cu scorul de 3-2), ei pierzând la mare luptă, cu 2-3, confruntarea cu CS Sportul Studentesc Bucureşti.

La turneul gălăţean, CS Politehnica Iaşi a fost reprezentată de 4 jucători, ei fiind Anna Cerneţchi, Carina Bălaşa, Vladimir Leadavschi, Vitali Izbaş.

De menţionat că s-au disputat 5 probe, astfel: simplu feminin (Carina Bălaşa), simplu masculin (Vladimir Leadavschi), dublu feminin (Anna Cerneţchi-Carina Bălaşa), dublu masculin (Vladimir Leadavschi-Vitali Izbaş), dublu mixt (Anna Cerneţchi-Vitali Izbas).

Podiumul clasamentului final al Campionatului Naţional pe echipe a fost: 1. CS Sportul Studenţesc Bucureşti (medalie de aur); 2. CS Politehnica Iaşi (argint); 3. CS Ştiinţa Bacău (bronz).

După terminarea Campionatului Naţional pe echipe s-a desfăşurat, în perioada 4-6 mai 2018, Cupa României la badminton – tineret U23, la care au participat cei mai buni sportivi ai ţării de la cluburile: CS Politehnica Iaşi, CS Ştiinţa Bacău, CS Sportul Studenţesc Bucureşti, CSU Galaţi, CSŞ 6 Bucureşti, CSM Timişoara.

Cu toate că au evoluat pe un fond mare de oboseală, după concursul pe echipe, din cauza faptului că fiecare sportiv a fost nevoit să joace câte 2 probe la echipe, fiind doar 4 jucători în lot, sportivii de la CS Politehnica Iaşi au reuşit să aducă acasă o medalie de aur la proba de dublu mixt, prin Vladimir Leadavschi (împreună cu Mădălina Ilie, de la CS Sportul Studenţesc Bucureşti) şi alte 3 medalii de bronz prin Vladimir Leadavschi – la proba de simplu masculin, cuplul Vitali Izbaş – Vladimir Leadavschi – în proba de dublu masculin şi Anna Cerneţchi (împreună cu  Mădălina Ilie, de la CS Sportul Studentesc Bucureşti) – la dublu feminin.

În final, Vasile Manole (directorul CS Politehnica Iaşi) a declarat: „După reorganizarea secţiei de badminton a clubului nostru, din iulie 2017, obţinem din ce în ce mai des confirmarea muncii depuse de sportivi şi de antrenoarea Alina Mihaela Popa, cu felicitările de rigoare!”.

DAN TEODORESCU

Viena
Categorii
Sport
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole