Menținerea și promovarea identității românești, premiată de IEH la Ismail, cu ocazia Zilei Limbii Române

  Copii și profesori din Ismail, Ucraina au fost premiați de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, pentru aportul...
Viena

 

Copii și profesori din Ismail, Ucraina au fost premiați de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, pentru aportul constant în menținerea și promovarea identității românești.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail,  a avut loc în data de 8 septmebrie 2018, cu ocazia Ziua Limbii Române.

Adrian Brădeanu, referent relații I în cadrul Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a transmis celor prezenți faptul că IEH îi susține în eforturile pe care le fac pentru păstrarea și promovarea identității românești.

Programul manifestației a inclus o conferință pe tema importanței limbii române în comunitățile istorice, un recital de poezie dedicat Zilei Limbii Române și s-a  încheiat cu un spectacol de muzică românească, muzică ușoară și dansuri populare, susținut de ansambluri folclorice, colective populare și muzică instrumentală din raioanele Ismail și Reni.

Alături de cei peste 100 de reprezentanți ai românilor din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa s-au aflat domnul Tiberiu Leonida ŞARPE, ministru consilier- consul al României la Odesa, profesori universitari de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, profesori de la Colegiul Pedagogic „Costache Negri” Galați, președintele Asociației „Danubiana” Galați, istorici, jurnaliști din Galați, poeți, scriitori, profesori și studenți de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail.

10 septembrie 2018

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

Viena
Categorii
Ucraina
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole