MESAJUL DOMNULUI MIHAI CHIRICA, PRIMARUL MUNICIPIULUI IAȘI CU OCAZIA INAUGURĂRII CENTRULUI CULTURAL ROMÂNO-GERMAN DE AJUTOR ȘI INTEGRARE DE LA NÜRNBERG

    Doamnei Ionela van Reese-Zota Președinte Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare de la Nürnberg   Excelențele Voastre, Doamnelor și Domnilor,     Este o deosebită bucurie și...
Viena

 

 

Doamnei Ionela van Reese-Zota

Președinte

Centrul Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare de la Nürnberg

 

Excelențele Voastre,

Doamnelor și Domnilor,  

 

Este o deosebită bucurie și onoare pentru Primăria Municipiului Iași și pentru mine personal să salutăm apariția Centrului Cultural Româno-German de Ajutor și Integrare de la Nürnberg, primul de acest gen  din Germania, stat în care își trăiesc destinele aproximativ 700.000 de români și etnici germani originari din România.

Iaşul este un oraş multicultural prin excelenţă, cu o istorie, tradiţie şi spiritualitate la cel mai înalt nivel de rafinament, cu elemente clasice şi moderne armonios împletite în viaţa comunităţii, cu un patrimoniu de o valoare inestimabilă, cu un capital uman creativ şi implicat în proiecte de anvergură internaţională, cu un potenţial economic şi geo-strategic particular, factori care situează, fără îndoială, oraşul nostru între oraşele importante ale României, ale Europei şi, din ce în ce mai vizibil, ale întregii lumi.

Credința noastră profundă este că orice inimă de român, oricât de departe ar fi de țară, este o inimă care nu este întreagă fără dragostea față de România și față de oamenii ei, fără valorile și speranțele care ne apropie, fără dorința de progres și de recunoaștere, fără libertatea de a ne alege destinul fără granițe artificiale și atât de dureros trasate între noi.

Avem nevoie unii de alții pentru a ridica împreună România, avem nevoie să nu uităm să vorbim, să simțim, să trăim românește și de aceea acest Centru și oamenii implicați în promovarea ideii de România departe de țară trebuie șă primească  toată aprecierea și sprijinul nostru, autorități și cetățeni deopotrivă.

Primăria Municipiului Iași este preocupată de destinul ieșenilor de pretutindeni pe care îi dorim aproape de Iași, de locul care pentru fiecare dintre ei înseamnă acasă.

Am înființat primul Biroul Diaspora în cadrul unei administrații locale din România și am sprijinit înființarea Biroului Restart Home care oferă consultanță antreprenorială gratuită românilor care doresc să dezvolte activități antreprenoriale în România.

Fiecare început este greu, nu este ușor să dărâmăm ziduri de tăcere, de uitare, de suferință și de nepăsare care au îndepărtat mamă de fiu, și tată de fiică, frate de soră, român de român.

Dar ceea ce ați realizat dumneavoastră prin efort și implicare îmi demonstrează că poporul român este frumos, bun și puternic și nu există suficiente obstacole să stea în calea noastră dacă ne propunem împreună să iubim România și să facem, prin faptele noastre, să răsară soarele în fiecare suflet de român, de aproape sau de departe.

Felicitări și Dumnezeu să vă ajute în misiunea dumneavoastră nobilă!

 

 Mihai CHIRICA

 Primarul Municipiului Iași

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole