MESAJUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI ADRESAT CETĂȚENILOR ROMÂNI DE ETNIE MAGHIARĂ

COMUNICAT “REMARC CONTRIBUŢIA SEMNIFICATIVĂ A MINORITĂȚII MAGHIARE DIN ROMÂNIA ŞI A REPREZENTANȚILOR SĂI POLITICI LA PAȘII IMPORTANŢI FĂCUȚI DE ŢARA NOASTRĂ ÎN INTEGRAREA EUROPEANĂ” Luni, 15 martie 2021, Președintele...
Viena

COMUNICAT

“REMARC CONTRIBUŢIA SEMNIFICATIVĂ A MINORITĂȚII MAGHIARE DIN ROMÂNIA ŞI A REPREZENTANȚILOR SĂI POLITICI LA PAȘII IMPORTANŢI FĂCUȚI DE ŢARA NOASTRĂ ÎN INTEGRAREA EUROPEANĂ”

Luni, 15 martie 2021, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat un mesaj cetățenilor români de etnie maghiară:

 

Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le prețuiți și care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie și în cultura universală.

 

Remarc și cu această ocazie contribuţia semnificativă a minorității maghiare din România şi a reprezentanților săi politici la pașii importanţi făcuți de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în așezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor. Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învățămintelor trecutului.

 

Lupta împotriva pandemiei şi eforturile solidare de depășire a greutăților perioadei pe care o traversăm sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calitățile şi potenţialul uman deosebite. Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică și prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuțiile sale remarcabile.

 

Mesajul este disponibil și aici: https://www.presidency.ro/ro/media/mesajul-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-adresat-cetatenilor-romani-de-etnie-maghiara

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole