MESAJUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI TRANSMIS COMUNITĂȚII MUSULMANE DIN ROMÂNIA CU OCAZIA ÎNCEPERII LUNII POSTULUI RAMADAN

“RAMADANUL ÎNDEAMNĂ LA O REFLECŢIE PROFUNDĂ ASUPRA SEMNIFICAŢIILOR CORANULUI ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ ŞI ASUPRA VALORILOR PE CARE LE INSPIRĂ FIECĂRUI CREDINCIOS: LIBERTATE, DEMNITATE, TOLERANŢĂ, IUBIRE PENTRU SEMENI” Luni, 12...
Viena

“RAMADANUL ÎNDEAMNĂ LA O REFLECŢIE PROFUNDĂ ASUPRA SEMNIFICAŢIILOR CORANULUI ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ ŞI ASUPRA VALORILOR PE CARE LE INSPIRĂ FIECĂRUI CREDINCIOS: LIBERTATE, DEMNITATE, TOLERANŢĂ, IUBIRE PENTRU SEMENI”

Luni, 12 aprilie 2021, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj comunității musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan:

 

„Cu prilejul începerii lunii postului Ramadan, transmit tuturor cetăţenilor români de etnie turcă şi tătară gândurile mele bune, însoţite de urări de sănătate, prosperitate şi împlinire spirituală.

 

Ramadanul îndeamnă, prin zilele dedicate postului şi rugăciunii, la o reflecţie profundă asupra semnificaţiilor Coranului în lumea contemporană şi asupra valorilor pe care le inspiră fiecărui credincios: libertate, demnitate, toleranţă, iubire pentru semeni.

 

Şi în acest an, perioada Ramadanului însoţeşte efortul nostru comun de a depăşi dificultăţile provocate de pandemia de COVID-19. Suferinţa şi boala încă îi afectează la scară mondială, adeseori cu consecinţe grave, pe semenii noştri. Apreciez susținerea pe care ați manifestat-o în toată această perioadă pentru strădania autorităţilor de a ne proteja prin măsuri sanitare şi de a identifica soluţii pentru regăsirea cât mai rapidă a normalităţii sociale.

 

Am încredere că luna postului Ramadan vă va întări în acest efort şi ne va ajuta să continuăm împreună, în spirit de solidaritate şi responsabilitate, să-i ajutăm pe toţi cei care au nevoie de grija şi sacrificiul nostru.

 

Ramadan Karim!”

 

Mesajul este disponibil și aici: https://www.presidency.ro/ro/media/mesajul-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-transmis-comunitatii-musulmane-din-romania-cu-ocazia-inceperii-lunii-postului-ramadan1618246162

 

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole