Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, participă la FITS

Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, va participa la câteva evenimente din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Potrivit Serviciului de Presă al Ambasadei Franței în România,...
Viena

Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, va participa la câteva evenimente din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Potrivit Serviciului de Presă al Ambasadei Franței în România, Michèle Ramis va efectua o vizită la Sibiu, în perioada 14-16 iunie, cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru, unde peste 20 de manifestări culturale sunt înscrise în cadrul Sezonului Franța-România.
Michèle Ramis va lua parte, sâmbătă, 15 iunie, la o conferință pe tema Sezonului Franța-România din cadrul FITS, alături de Andrei Țărnea, comisarul Sezonului, de François Bloch, președinte-director general al BRD Société Générale, și de Constantin Chiriac, președintele FITS.
„Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc anul acesta sunt genericul « Arta de a dărui », motto care pune în valoare și un al doilea context foarte special – Sezonul Franța-România, care își dorește să dăruiască celor două țări ale noastre o oportunitate de a-şi reînnoi legăturile şi a da o nouă dinamică relaţiei lor. În Franţa, unde s-a desfășurat prima parte a Sezonului, publicul a avut ocazia de a descoperi și de redescoperi numeroşi artişti români și de a privi România dintr-o nouă perspectivă. În România, Sezonul vine cu un program eclectic, care își dorește să prezinte Franţa contemporană și dinamică, și să susțină francofonia”, a declarat Michèle Ramis.
Participarea franceză în cadrul FITS va fi completată de o prezență inedită a Institutului Francez din România, în perioada 20-22 iunie. „Fix la FITS” este numele programului conceput de Institutul Francez, care va propune publicului larg o serie de activități interactive și de informare, pornind de la proiecte desfășurate în domenii variate, precum cooperarea artistică și culturală, educativă și universitară.
Secțiunea dedicată Sezonului din cadrul FITS 2019 include opt spectacole de teatru, 12 spectacole în aer liber, o expoziție și un concert.
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se află anul acesta la cea de-a XXVI-a ediție și se desfășoară în perioada 14 – 23 iunie, în peste 70 de spații de joc.

Sursa: sibiu100.ro Autor: Iulia Voicu

Viena
Categorii
DiasporaFestivalFranțaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole