Micile afaceri: Colindă țara în lung și lat într-un food-truck săsesc

  Un tramvai construit de la zero de doi medieșeni, tată și fiu, s-a plimbat puțin prin țară, purtând mândru numele Hermannstadt. Acum, la Târgul de Crăciun, este deschis...
Viena

 

Un tramvai construit de la zero de doi medieșeni, tată și fiu, s-a plimbat puțin prin țară, purtând mândru numele Hermannstadt. Acum, la Târgul de Crăciun, este deschis zilnic pentru sibieni și turiști cu, spun proprietarii, cea mai bună mâncare nemțească, vândută din cel mai reprezentativ food truck pentru Sibiu.

Cu o afinitate pentru street food-ul nemțesc și dorința de a face o afacere care să iasă în evidență într-o mare de alte afaceri asemănătoare, trei tineri sibieni, Silviu Achim, Ciprian Albu și Rareș Radu au pus pe picioare un food truck reprezentativ pentru Sibiul… săsesc. Tramvaiul numit Hermannstadt s-a plimbat recent prin Cluj și Brașov, iar acum s-a „stabilit” pe perioada iernii în Piața Mare din Sibiu.

Primul lucru care îi atrage pe gurmanzi la food truck este aspectul lui, spune Rareș Radu. Tânărul afacerist a creat tramvaiul alături de tatăl său.

„Atât aspectul cât și mâncarea atrag. Bineînțeles, turistul întâi se oprește pentru că vede ceva ieșit din tiparele food truck-urilor. Se apropie, citește meniul, devine și mai curios și comandă. Eu și tatăl meu am lucrat la tramvai timp de șase luni. Nu aveam niciunul dintre noi experiență în construit așa ceva. Aveam în cap efectiv doar imaginea unui tramvai și am început să lucrăm la el”, povestește acesta.

Pentru ca afacerea să poată fi pusă pe picioare, a fost nevoie de nu mai puțin de 13.000 de Euro.

„Ne-a costat cam 13-15.000 de Euro să punem totul în mișcare și asta fără manoperă pentru că de asta ne-am ocupat noi. Totuși, cred că merită. Un progres se vede pentru că food truck-urile sunt tot mai căutate, există numeroase festivaluri dedicate lor și citisem chiar că într-un timp foarte scurt numărul food truck-urilor existente în România s-a dublat. Tocmai de aceea ne-am dorit să facem ceva inedit”, spune Rareș.

Mâncare nemțească, mai bună decât în Viena

Aceasta nu este prima afacere cu mâncare pusă pe picioare de tinerii sibieni. Pentru scurt timp, Rareș și unul din actualii parteneri au mai avut o căbănuță în stil bavarez. Iată că nici în noul drum nu au renunțat la inspirația nemțească.

Tinerii spun că odată încercate, produsele lor devin preferatele vizitatorilor. Au avut chiar turiști veniți din Viena care le-au lăudat mâncarea.

„Am rămas impresionați să descoperim că oamenii reveneau după ce mâncau odată la noi. Ba mai mult, am avut clienți care veneau chiar din Viena și au vrut să încerce și de la noi. Au spus că e mai bun al nostru decât cel gustat acolo, la el acasă. E onorant pentru noi să știm că oamenii ne apreciază și asta ne încurajează să continuăm”

Planurile de viitor ale celor trei afaceriști nu sunt pe deplin conturate încă. Între timp însă, tramvaiul Hermannstadt poate fi găsit în Târgul de Crăciun din Piața Mare și pe pagina de facebook a afacerii.

Cristina Bălău

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole