Modă ingenioasă făcută cu inima – marca Roxy & Kids Art Foundation

Modă ingenioasă făcută cu inima – marca Roxy & Kids Art Foundation Foto: Roxana Ené Sub îndrumarea echipei de artiști Roxana Ené și Chris Silberer, copiii din Schwalbach și...
Viena

Modă ingenioasă făcută cu inima – marca Roxy & Kids Art Foundation


Foto: Roxana Ené

Sub îndrumarea echipei de artiști Roxana Ené și Chris Silberer, copiii din Schwalbach și Liederbach au creat modă cu artă și inimă ca parte a proiectului de artă pentru opii Intermezzo finanţat de primăria din Main-Taunus. În proiectul Intermezzo „HeART Couture 2020”, desfăşurat în aer liber, accentul a fost pus pe un accesoriu de modă care a provocat senzație în vremurile actuale: masca.

Din cauza restricţiilor bine cunoscute, proiectul nu a putut avea loc într-o școală primară, așa cum era planificat inițial. Așadar, artiștii au decis un proiect în spațiu liber, în aer curat. Copiii din Schwalbach au experimentat culorile și materialele în diferite ateliere improvizate în case și grădini și au fost inspirați de pictură, schiţă și scriere pentru a crea măști personalizate.
Nu au fost confecționate doar măști artistice, ci şi eșarfe de pirați care vor fi, de asemenea, donate copiilor cu cancer din regiune prin Asociația Ajutor pentru Copiii cu Cancer din Frankfurt. Petele de vopsea cu care copiii participanți au umplut pânzele reprezintă șablonul pe care artista de origine română, Roxana Ené, va crea ulterior un motiv colorat pentru bandane. „La asta ne referim prin ,,HeART Couture – modă artistică cu inima”, confirmă artista, care are propria sa fundaţie „Roxy & Kids Art Foundation” în România, cu care a realizat deja numeroase proiecte de ajutor pentru organizațiile non-profit Down Plus, Tabaluga și Hospice House of Hope au concertat.
Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectul Intermezzo, puteți admira Exponatele din biblioteca Liederbach, în timpul programului de lucru.

MESSAGES BEHIND THE MASK
we´ll continue to
read
play music
love
believe
hope
and
say
what
we
think
Roxana Ené

Trebuie spus că această perioadă grea a însemnat o frână bruscă pentru toate proiectele „Roxy & Kids Art Foundation”, dar, pentru că nu voia ca magia să dispară, artista Roxana Ené şi-a folosit talentul în găsirea mijloacelor cele mai potrivite prin care să adapteze arta sa la ineditul acestui an. Aşa au apărut, pe lângă măştile mai sus amintite, sacoşile din pânză ilustrate sugestiv de artistă.

În plus, legat tot de activitatea artistică a Roxanei Ené, mai trebuie spus că în acest an a colaborat la realizarea a două cărţi: ,,Blitzsauber: Wer Unordnung macht, wird umgebracht’’ (coperta cu ilustraţii ROXY & KIDS ART) şi ,,Povestea mea de integrare. 14 Poveşti. 14 Vieţi. 14 Lumi’’ (coperta ROXYGRAPHY).

Nadia Marin

Viena
Categorii
ArtăCulturăDiasporaGermaniaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole