Nimeni nu mai poate să meargă în Olanda! Şi nici în „Cartierul Roşu”! Care sunt motivele

Dacă n-ai apucat să vezi Olanda, de acum încolo nu mai ai nicio şansă. Şi asta pentru Olanda nu mai există, începând din acest an. Mda, chiar nu mai...
Viena

Dacă n-ai apucat să vezi Olanda, de acum încolo nu mai ai nicio şansă. Şi asta pentru Olanda nu mai există, începând din acest an. Mda, chiar nu mai există, ce te miri aşa? 
Olanda nu mai există, în acte oficiale, din 2020. Autorităţile din Amsterdam au anunţat că ţara şi-a schimbat numele, iar noua titulatură oficială este „Ţările de Jos” (Netherlands). Această schimbare îi costă pe olandezi 200.000 de euro din bugetul de stat, anunţă agenţia de presă BGNES, citată de digi24.
Toate instituţiile publice şi locale, dar şi instituţiile de presă şi companiile private trebuie să folosească de acum încolo noua denumire. 
Guvernul de la Amsterdam a luat această decizie, sperând ca ţara să scape de eticheta de „ţară a drogurilor şi a prostituţiei”. Din acest motiv, autorităţile vor să înlocuiască şi denumirea celebrului „Cartier Roşu” căruia vor să-i spună De Wallen, numele istoric al zonei. 
E un fel de altă Mărie cu aceeaşi pălărie, aş spune, cu toate că, prin partea locului, Măriile lor nici măcar o pălărie nu obişnuiesc să poarte. Clienţii ştiu de ce. 
Primarul Amsterdamului vrea să tranforme vestitul district într-un spaţiu destinat activităţilor culturale. 

 „Femei vulnerabile huiduite de hoardele de turiști beți”

„Districtul Roșu este plin de femei străine vulnerabile care sunt huiduite de hoardele de turiști beți, care vin aici în fiecare noapte, spune Femke Halsema, în vârstă de 52 de ani, prima femeie primar din istoria Amsterdamului. De profesie regizor de film, Halsema a devenit primar în 12 iulie 2018 şi are un mandat de şase ani. 
Ea spune că bordelurile şi sexshopurile care funcţionează în această zonă vor fi mutate în alte cartiere din oraş, însă nu vor fi concentrate într-o singură zonă.

„Centrul orașului nostru este unul dintre cele mai vechi din Europa și are o semnificație istorică și culturală enormă, dar aceasta se degradează vizibil. Am dori ca turiștii să vadă valoarea culturală a acestei zone”, a declarat Halsema, potrivit Bloomberg, anunţă Libertatea. 
Amsterdamul are peste 860.000 de localnici şi este vizitat în fiecare an de aproximativ 18 milioane de turişti, iar pentru cei mai mulţi dintre ei cartierul Red Light este prima atracţie.
„Trebuie să ne gândim la ce fel de turiști dorim să atragem. Și nu trebuie să ne gândim că numărul turiștilor din oraș va scădea. Dimpotrivă, numărul va continua să crească”, spune primărița potrivit căreia prostituția și magazinele de sex  vor rămâne în Amsterdam pentru ca orașul să își mențină reputația privind toleranța.


„Amsterdam a fost prea deschis, numărul turiştilor va creşte”

„Uneori, Amsterdam a fost considerat prea deschis, dar cred că ar trebui să ne îngrijim în prezent dacă suntem destul de deschiși”, a explicat Femke Halsema.
Districtul Rossebuurt, aşa-numitul District Roșu, are mai bine de şapte secole de viaţă, fiind înfiinţat în jurul anului 1300 în apropiere de portul oraşului. 

În scurt timp, zona a devenit „refugiul” imigrantelor care, după ce au ajuns aici cu vapoarele, au fost obligate să se prostitueze pentru a-şi asigura traiul. Clienţii lor marinarii care după multe luni petrecute pe mare se întorceau pe uscat cu buzunarele pline de bani. 
Legislaţia din Ţările de Jos nu permite femeilor să-şi vândă serviciile pe străzi, însă nimeni nu le interzice să stea în celebrele ferestre luminate în roşu şi să aştepte clienţi. 
În Cartierul Roşu, una din cele trei zone din Amsterdam unde prostituatele au voie să lucreze, există peste 370 de ferestre. Magazinele de sex şi cafenele în care este comercializată marijuana au contribuit, în 2015, cu 2,5 miliarde de euro la bugetul de stat. 

Autor: Rareș BIŢU   Sursa: tribuna.ro

Viena
Categorii
Olanda
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole