Noile reglementări cu privire la măsurile de carantină impuse în context Covid-19 la intrarea în Bavaria, începând cu 9 noiembrie 2020

Consulatul general al României la München vă pune la dispoziție informații actualizate cu privire la noile reglementări stabilite de Guvernul Bavariei pentru persoanele care călătoresc în Bavaria. Prevederile au...
Viena

Consulatul general al României la München vă pune la dispoziție informații actualizate cu privire la noile reglementări stabilite de Guvernul Bavariei pentru persoanele care călătoresc în Bavaria. Prevederile au intrat în vigoare la 9 noiembrie 2020 și sunt valabile până la data de 30 noiembrie 2020.

§ 1 Carantină pentru cetățeni care intră sau se întorc în Bavaria

1. Persoanele care intră sau se întorc pe teritoriul Bavariei și care s-au aflat în decursul ultimelor zece zile pe teritoriul unui ținut de risc (lista se găsește pe pagina de internet a Institutului de sănătate publică Robert Koch: https://www.rki.de/covid-19-risikogebiete; România este considerată țară de risc) sunt rugate să se deplaseze imediat după sosire la propria locuință sau o locație corespunzătoare pentru izolare și să rămână în acea locație, în carantină, timp de zece zile. În acest interval de timp sunt interzise vizite ale altor persoane care nu aparțin respectivei gospodării.

2. Persoanele menționate mai sus sunt obligate să informeze autoritatea de sănătate publică din circumscripția în care se deplasează și să indice că fac parte din categoria de persoane menționate mai sus. În intervalul de zece zile sunt obligate să informeze fără întârziere respectivele autorități de sănătate publică cu privire la apariția simptomelor tipice unei infecții cu virusul Corona SARS-CoV-2, cum sunt tuse, febră, guturai, pierderea mirosului și gustului.

3. Raportarea prezenței la autoritățile de sănătate publică din circumscripția de destinație se face pe baza unei înregistrări digitale prin completarea unui formular online: https://www.einreiseanmeldung.de/. Confirmarea de înregistrare trebuie tipărită și prezentată la intrarea pe teritoriul Bavariei, la punctele de frontieră sau, la cerere, autorităților germane care o solicită. În cazul în care înregistrarea online nu a fost posibilă, se va face o declarație în scris cu același conținut pe formulare care vor fi distribuite de către autoritățile de frontieră.

§ 2 Excepții de la regula carantinei

1. Sunt exceptate persoanele care sunt în tranzit prin Bavaria și părăsesc fără întârziere teritoriul landului;

2. Următoarele categorii de persoane sunt de asemenea exceptate:

a. Persoane care participă la traficul de frontieră și care s-au deplasat pentru mai puțin de 24 ore în teritorii de risc sau care se vor afla în Bavaria pentru mai puțin de 24 de ore;

b. Persoane care se vor afla mai puțin de 72 de ore în Germania și:

b1. Vizitează rude de gradul întâi, soți/soții sau parteneri care nu aparțin aceleași gospodării sau în situații de exercitare a autorității parentale;

b2. A căror activitate contribuie la funcționarea sistemului de sănătate sau de îngrijire a categoriilor care necesită asistență, dacă necesitatea este confirmată în scris de instituția sau persoana angajatoare;

b3. Persoanele care sunt obligate să intre pe teritoriul Bavariei în calitate de transportatori de persoane, marfă și bunuri, pe orice cale de transport, cu confirmarea scrisă a necesității;

b4. Personalul de rang al misiunilor diplomatice și consulare, ale reprezentanțelor populare și guvernelor;

c1. Persoanele care au domiciliul în Bavaria și care sunt obligate, din motive profesionale, de studiu sau formare să se deplaseze la sediile instituțiilor respective în teritoriu de risc și care se întorc regulat, cel puțin o dată pe săptămână, la domiciliul lor (Grenzpendler) și

c2. Persoanele care au domiciliul într-un teritoriu de risc și care sunt obligate din motive profesionale, de studiu sau formare să se deplaseze la sediile instituțiilor lor din Bavaria și care se întorc regulat, cel puțin o dată pe săptămână, la domiciliul lor (Grenzgänger), dacă, în ambele cazuri, necesitatea este confirmată în scris de instituția respectivă.

d. Persoane enumerate în § 54a aliniat1/ 1, Nr. 1 la 5 din Legea cu privire la protecția de infecții ( IfSG) (angajați și colaboratori ai Bundeswehr).

e. angajați în trupe NATO, PfP și UE și aparținătorii acestora care vin în interes de serviciu pe teritoriul Germaniei sau se întorc în Germania.

f. Persoane care sosesc în scopul derulării unui contract de muncă de cel puțin trei săptămâni, dacă la locul derulării activității pot funcționa izolat în primele zece zile, cu respectarea măsurilor conforme de igienă și a reglementărilor distanțării sociale în afara grupelor de lucru și dacă părăsirea în intervalul respectiv de timp a locuințelor se face doar pentru desfășurarea activității. Angajatorul are obligația de a anunța sosirea acestor persoane la autoritatea de sănătate publică responsabilă, unde va depune și lista de măsuri propuse. Autoritatea de sănătate publică responsabilă va efectua evaluarea respectării și relevanței măsurilor.

3. Mai sunt exceptate persoane aparținând următoarelor categorii, dacă nu sunt incluse în paragraful 2, dacă necesitatea este declarată în scris de angajator și cu condiția prezentării unui test negativ efectuat în ultimele 48 de ore:

3.1. Persoane ale căror activitate este esențială pentru:

a. funcționarea sistemului de sănătate, de asistență și îngrijire, în special în calitate de medici, infirmiere, personal secundar și îngrijitori 24 de ore;

b. funcționarea corectă a ordinii și siguranței publice;

c. menținerii relațiilor diplomatice și consulare;

d. bunei funcționări a sistemului judiciar;

e. bunei funcționări a reprezentării democratice, administrării statului federal, a landului sau comunelor;

f. bunei funcționări a organelor UE sau organizațiilor internaționale

Persoanele care au un motiv deosebit de a se deplasa, cum ar fi aspecte sociale (ex. exercitarea dreptului de autoritate parentală) sau vizitarea partenerului de viață, când nu trăiesc în același loc; intervenții medicale de urgență sau asigurarea îngrijirii de persoane.
Funcționari ai poliției care se întorc din misiune și care s-au deplasat din motive profesionale în străinătate;
Persoane care au stat mai puțin de 5 zile pe teritoriu de risc din motive profesionale sau de studiu obligatorii și ce nu pot fi amânate, dacă există un înscris al angajatorului sau instituției de învățământ;
Persoane care a căror prezență este necesară pregătirii, desfășurării și finalizării unor evenimente sportive internaționale, dacă au fost acreditate de comitetul sportiv de organizare și au fost invitate de o asociație sportivă să participe la respectivele evenimente;
Toate excepțiile sunt valabile doar în cazul în care persoanele în cauză nu prezintă simptome ale infecției cu Coronavirus SARS CoV-2.

§ 3 Reducerea perioadei de carantină

1. Obligația carantinei conf.§1, paragraf 1 poate fi întreruptă după cinci zile de la intrarea pe teritoriul Bavariei, dacă persoana în cauză poate prezenta dovada unui test Corona negativ, în scris sau în format electronic, și dacă a înregistrat acest rezultat negativ la autoritatea de sănătate publică din circumscripția de care ține. Rezultatul negativ trebuie să fie obținut printr-un test molecular-biologic (PCR), care poate fi efectuat cel mai devreme cinci zile de la intrarea pe teritoriul Germaniei. Rezultatul negativ al testului trebuie ținut cel puțin pe perioada primelor zece zile de la intrarea pe teritoriul Germaniei.

2. Carantina prevăzută în §1, paragraf 1 poate fi întreruptă doar pentru și pe perioada limitată a efectuării testului de mai sus.

3. Reducerea perioadei de carantină este valabilă doar dacă persoana în cauză nu prezintă simptomele infecției cu virusul Corona SARS-CoV-2.

Informații complete, în limba germană, pot fi accesate la adresa:

https://www.gesetze-bayern.de

Informații suplimentare oferite de ministerul federal al sănătății din Germania:

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende.html

Informații generale cu privire la condițiile de intrare în Germania oferite de Ministerul Afacerilor Externe din România:

http://www.mae.ro/node/51913

SURSA: http://munchen.mae.ro/local-news/1585

Viena
Categorii
ActualitateGermaniaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole