NOUA SFÂNTĂ ALIANŢĂ!?

La Sainte-Alliance/Putin-Trump   La Sainte-Alliance/Sfânta Alianţă (Paris 1815-), din care Anglia, SUA n-au făcut parte, e prima organizaţie internaţională a securităţii şi păcii cu scopul de a asigura valorile...
Viena

La Sainte-Alliance/Putin-Trump

 

La Sainte-Alliance/Sfânta Alianţă (Paris 1815-), din care Anglia, SUA n-au făcut parte, e prima organizaţie internaţională a securităţii şi păcii cu scopul de a asigura valorile și dragostei creştine în viaţa politică. Dezideratele ei sunt promovate în timp, prin crearea pe rând a Société des Nations/Ligii, Societatea Națiunilor (Geneva 1919-) şi a Organizaţiei Statelor Unite/United Nations Organization (New York City 1945-).

În ciuda a două secole de alianţă politică creştină internaţională, pe fundalul lipsei de unitate milenară dintre catolici şi ortodocşi, civilizaţia anglo-mozaica, maritimă şi comercială, se deosebeşte fundamental de cea continentala agro-industriala, germano-slava, de aceea nu-i surprinzător că Marea Britanie părăseşte Europa şi că în USA se saboteza o nouă Sfânta Alianţă.

Adepţii Brexit-ului afirmau că că sute de miliarde se pulverizează fără rost în Europa, iar adversarii Sfantei Alianţe afirma că Trump divulgă secrete lui Putin. Nu-i surprinzător că propaganda antieuropeana s-a întrecut în „Fake News“, nici ca sabotarea lui Trump sunt la un nivel mai jos. Preşedintele SUA nu divulga secrete, el decide politica şi ce-i secret, sau nu. Perfidul Albion n-are însă scrupule de o parte şi alta a Atlanticului: se non è vero, è ben trovato.

Trump vrea să termine războiul din Orientul Apropiat, iniţiat de predecesorii lui, ceea nu se poate realiza însă fără implicarea directă a ruso-ortodocsilor, musulmanilor şi israeliţilor. Participăm astfel la încă un episod confuz al Chestiunii Orientale (1774-), sau cine moşteneşte Imperiului Roman de Răsărit, Bizanţul, Califatul de la Istanbul. Pentru a percepe dimensiunea conflictului trebuie să nu pierdem din vedere razboaile din Turcia, Siria, Libanon, Israel, Palestina, Irak, Yemen, Libia, Tunisia, Georgia, Ucraina, Crimeea, Transnistria, Moldova, fireşte fără a trece cu vederea sau uita tensiunile din ţările balcanice.

***

Anexă: Sfânta Alianţă, Putin şi Trump

 

De întâlnirea, concordia dintre urmaşilor împăraţilor creştini ai Imperiului Roman de Răsărit şi de Apus depinde noile sferele de influenţă, pacea Chestiunii Orientale şi a întregii lumi. 1815 tarul Rusiei, împăratul Austriei şi regele Prusiei au pus bazele „păcii eterne” creştine. Războiul Crimeei a dinamitat însă Sfânta Alianţă, a permis ascensiunea Imperiului German ÎI şi totul s-a năruit în razboiele mondiale. În folosul anglo-americanilor, care n-au participat la Sfânta Alianţă şi nu accepta nici Imperiul German, nici alianţa ruso-germană, nici expansiunea Rusiei în Mediterana, Asia.

2017. Vladimir Putin nu-i idolatru marxist-leninist şi nici Donald Trump nu-i fidel Axis of Evil a neocons, aşa că o reeditare a Alianţei creştine e posibilă şi necesară. Din nou Crimeea, Chestiunea Orientală e nodul gordian al intalegerii dintre singurele mari puteri intercontinentale, Rusia şi SUA/NATO.

Pacea depinde de refacerea unităţii creştine, pentru asta au luptat cruciaţii împotriva expansiunii islamice secole de a rândul. Pentru recucerirea Constantinopolului de sub jugul turco-musulman ruşii pravoslavnici au purtat şi ei opt cruciade şi ar fi fost învingători, dacă nu se opunea vestul.

Dacă la prima Sfântă Alianţa s-au intales ortodocşi, romano-catolici, protestanţi şi au facilitat, mai mult sau mai puţin, un secol de pace, cu atât mai mult ne putem aştepta în zilele noastre, dacă nu la o pace eterne, cel puţin la un secol XXI fără ororile luptei de rasă şi de clasa din secolului trecut.

Pentru România, care astepata vizita papei Francisc la un secol de la Marea Unire, o nouă Sfânta Alianţă, restabilirea păcii în Chestiuna Orientală este o cestiune existenţială.

***

România şi La Sainte-Alliance

 

Conştient de factorul religios al politicii internaţionale, al Chestiuneii Orientale, Donald Trump s-a dus în pelerinaj în Arabia Saudită, Meca e centrul spiritual al islamului, în Tara Sfântă, centrul spiritual al israeliţilor, creştinilor şi islamului, la Roma, Sfântul Scaun al catolicismului şi la sediul NATO/UE din Bruxelles.

Dar fără refacerea unităţii creştine, o Sfântă Alianţă între creştinii occidentali şi ortodocşi la care să adere şi israeliţii, sunitii, şiiţii, Chestiunea Orientală (1774-) se va amâna ad calendas graecas pentru că alianţa UK, Israel, Arabia Saudită şi UŞA e în conflict cu inamicii din Siria, Iran şi Rusia, într-o situaţie de pat, nu de pace. Care pe care? Victimele conflictului sunt creştinii, cărora papa Francisc şi Presdintele Vladimir Putin le acorda sprijin necondiţionat şi Trump promite.

Din păcate Trump nu numai că a vizitat Moscova, a treia Romă, el este acuzat de serviciile secrete şi presa anticreştina că vrea o Alianţă cu şeful Federaţiei şi Bisericii ruse, Putin, protectorul creştinilor, în condiţiile în care Papa Francisc şi patrirahul Moscovei şi a întregii Ruşii, Kiril au semant la Havana în 2016 o Declaraţie comună fără precedent de la Marea Schisma din anul 1054. Un prim pas în refacerea unităţii creştine şi rezolvarea Chstiunii Orientale.

Ortodocşii moldo-valahii fac parte încă de la început din Chestiunea Orientală şi după 500 de ani de guvernarea stupidă a Sultanului şi al patriarhului sau grec se integrează mai greu în civilizaţia occidentală decât transilvănenii, mai ales că fac parte din comunitatea duhovnicească şi sobornicească constantinopolitana şi moscovita. De aceea e pentru ei o Sfântă Alianata şi refacerea unităţii creştine fără condiţii, promovată de papa Francisc, de mare importanţă. Asta s-a văzut în timpul vizitei Fericitului Ioan Paul ÎI la Bucureşti şi la aderarea la UE/NATO.

Aderarea de jure la civilizaţia europei occidentale este un mare pas înainte al României, dar până va fi urmat şi de al doilea, de refacerea unităţii creştine, condiţio sine qua non a aderării şi de facto la cultura aquiului comunitar, la codul canonic catolic laicizat, modernizat, moldo-valahii, în primul rând, sunt dependenţi, partizani şi prizonieri atât ai Chestiunii Orientale, ca ortodocşi lui Putin, cât şi ai NATO-ului, a lui Trump. De aici rezulta interesul lor existenţial în refacerea Alianţei Creştine şi rezolvarea Chestiunii Orientale.

***

http://www.revistasingur.ro/altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html?q=altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html

http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

 

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

————————-

Dr. Viorel ROMAN

Bremen, Germania

24 februarie 2017

 

 

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole