Numele unei românce care face să strălucească o ţară întreagă: Ionela van Rees-Zota

Numele unei românce care face să strălucească o ţară întreagă: Ionela van Rees-Zota Doamne, Ţie îți mulţumesc! Am o satisfacţie enormă să văd că televiziunile din Germania încep să...
Viena

Numele unei românce care face să strălucească o ţară întreagă:
Ionela van Rees-Zota

Doamne, Ţie îți mulţumesc!
Am o satisfacţie enormă să văd că televiziunile din Germania încep să fie interesate şi de partea pozitivă a românilor aflați pe tărâmul Germaniei.
De câte ori apărea câte un reportaj prezentând ceva negativ în legătură cu românii, eram foarte indignată şi tristă. De ce?! De ce să vezi numai ce-i rău şi să dai pe post doar greşelile românilor? Şi aşa cetățenii germani ne asociază doar cu ,,Dracula”, în partea pozitivă, sau cu cerșetorii, hoții şi corupţii, în partea negativă…
Şi uite că a venit momentul să ne vadă şi din partea frumoasă!

Româncuța noastră, Ionela van Rees-Zota, le-a arătat ce poate face o mămică româncă care munceşte de dimineaţa până seara, fără să se plângă sau să ceară ajutorul statului german. Şpagatul între familie, locul de muncă şi cursuri de pregătire profesională nu este uşor, dar nici imposibil.
Cât potențial se ascunde în spatele unui zâmbet calm şi, totuşi, plin de preocupări pentru toate domeniile care le ține sub control cu brio!
Da, dragi români, avem câteva procente în partea negativă, recunosc, dar, tot aşa, stiu că mai mult de trei sferturi avem părţi pozitive. Pentru asta port cu mândrie titlul de româncă peste tot. Mă bucur din suflet când cineva încearcă să dea ajutor românilor aşa cum se întamplă la Centrul Cultural din Nürnberg şi la multe alte centre de integrare din toată Germania.
Sloganul acestui Centru spune mult despre caracterul acestei fiinţe minunate, Ionela van Rees-Zota:

,,Împreună suntem puternici.
Împreună scriem istorie.”

Aşa este, trebuie să rămânem uniți şi trebuie să le arătăm tuturor că noi suntem oameni harnici şi foarte puternici.
Încă o dată, îţi mulţumesc în numele multor români că încerci să schimbi puțin imaginea românilor în Germania. Prin acest reportaj, unde nu au lipsit nici tradițiile şi nici folclorul românesc, ai dovedit încă o dată că-ți pasă. Bravo, Ionela! Respect pentru toți românii cărora le pasă cu adevărat.

Mai jos puteți accesa un film documentar care prezintă viaţa românilor din Germania şi succesele obţinute de Ionela van Rees-Zota cu Centrul Cultural Româno-German, fondat de ea. Este menţionat şi impactul puternic pe care acesta l-a avut asupra vieţilor a mii de români care trăiesc în Germania, în special în zona Nürnberg.

https://www.br.de/nachrichten/bayern/freundschaftsanfrage-powerfrau-trifft-lebemann,S8IwKPY?UTM_Name=Web-Share&UTM_Source=Link&UTM_Medium=Link&fbclid=IwAR0bR8-kNzfi2dLgsnQNkH6A3Wl0l45uMsGDssVwSMlz7YodkFfU7mz3Mrw

Notă: Acest film a fost realizat de Televiziunea Bavareză care acoperă cu emisiunile ei landul Bavaria. Acest land are 13 milioane de locuitori şi, în ceea ce priveşte televiziunea, ea este foarte urmărită în întreaga Germanie şi nu numai.

Autor: Adriana Tillich

Viena
Categorii
ExclusivDiasporaGermaniaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole