Omagiu adus patriotului basarabean Constantin Stere, la Ploiești și Bucov

Ioan Popescu Recent, Fundația ”Constantin Stere” din Ploiesti (președinte: dr.Lia Maria Voicu), a organizat câteva acțiuni de omagiere a marelui patriot C.Stere. Astfel, în Parcul memorial ”Constantin Stere”din Bucov-...
Viena

Ioan Popescu

Recent, Fundația ”Constantin Stere” din Ploiesti (președinte: dr.Lia Maria Voicu), a organizat câteva acțiuni de omagiere a marelui patriot C.Stere.

Astfel, în Parcul memorial ”Constantin Stere”din Bucov- cunoscut și sub denumirea Aleea scriitorilor- au fost depuse jerbe și coroane de flori la impresionantul bust al lui Stere, care tronează in fruntea Aleii, precum și la bustul acestuia aflat in incinta Muzeului C.Stere.

In aceeși zi, în curtea Muzeului, a avut loc un simpozion, simbolic intitulat ”C.Stere- O viață pentru o ideal”. Au rostit prelegeri: prof.dr.univ.Gh.Calcan – de la Universitatea Petrol-Gaze și Victor Durnea – cercetăror științific gr.I la Institutul de Filologie Română ”Al Philippide” din Iași.

A urmat un moment artistic, susținut de Grupul vocal ”Florile muntenești” din com. Brătășanca, condus de prof.coordonator Ana Maria Ilinca.

In cea de a doua zi, cu prilejul împlinirii a 136 de ani de la nașterea lui C.Stere, o delegație a Fundației s-a deplasat la Cimitirul Bellu din București, unde se află depus, pentru eternitate, marele savant si patriot. După depunerea unei jerbe de flori la mormântul lui C.Stere, aici a avut loc o slujbă de pomenire, acțiuni comemorare și un moment de reculegere.

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole