Paradis turistic făcut de Andreea Esca în județul Sibiu – Vedeta a investit mult în afacere

Andreea Esca, o emblemă a postului de televiziune Pro TV, și-a petrecut o mare parte din copilărie în județul Sibiu, la Porumbacu de Sus. Anii au trecut, însă vedeta...
Viena

Andreea Esca, o emblemă a postului de televiziune Pro TV, și-a petrecut o mare parte din copilărie în județul Sibiu, la Porumbacu de Sus. Anii au trecut, însă vedeta nu a uitat locurile de unde a plecat, astfel că a dezvoltat, la poalele Negoiului, un complex turistic de toată frumusețea.

Timp de doi ani, Andreea Esca a investit sume mari pentru a pune pe picioare complexul. Aceasta a transformat mai multe case din sat în locuri de cazare și le-a recondiționat, păstrând, totodată, frumusețea lor de altădată. Complexul turistic se numește OberWood și se află la Porumbacu de Sus, la 50 de kilometri de Sibiu.

Oamenii se străduiesc să păstreze autencititatea locului şi exact asta a căutat şi Andreea Esca să facă, dezvoltând turismul în zonă, investind mare parte din finanțele ei, din legendarul salariu pe care îl ia de la PRO TV. Vedeta tv are legături mai mult decât puternice cu Porumbacu de Sus. Bunicul din partea tatălui jurnalistei s-a născut în acest sat, iar în copilărie Andreea Esca şi-a petrecut cele mai multe dintre vacanţele de vară aici, alături de tatăl ei, la sora bunicului. Ştirista are şi o casă în acest sat, dar deţine şi un complex turistic. La Oberwood, Andreea se relaxează ori de câte ori are ocazia.

Esca a păstrat tradiţia în casele pe care le pune la dispoziţia celor care vor să descopere Porumbacu de Sus. A recondiţionat cinci locuinţe, pe care le-a cumpărat de la localnici, şi le-a mobilat îmbinând confortul cu rusticul. Le-a demolat şi le-a reconstruit bucată cu bucată, tratând lemnul. A păstrat pe petrete un cuier tradiţional, în bucătărie o masă de tâmplărie pe post de bufet, iar pe perete în loc de tablouri se află o covată în care pe vremuri se frământau cozonacii.

Chiuveta este o găleată, în care se stânge laptele, iar oaspeţii sunt invitaţi să bea din căni de metal. Pentru cei dependenţi de ştiri, Andreea le-a pus în cameră televizor modern, le-a dotat bucătăria cu un aparat de cafea şi a utilat baia cu toate cele necesare.

O singură casă poate găzdui până la 6 turişti, costul închirierii fiind de aproximativ 100 de lei de persoană, pe noapte. În curte, oaspeţii se pot bucura de o grădină plină de verdeaţă, foişor şi bucătărie de vară cu şezlonguri, dar şi de o zonă de plajă cu nisip, amenajată lângă râul care trece prin spatele caselor şi al cărui susur e terapie curată pentru cei ce vin din freamătul oraşului.

Sursa: oradesibiu.ro Autor: Mădălina Roşu

Viena
Categorii
Diverse
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole