Parfumul franțuzesc a cărui imagine era Regina Maria, recreat după 100 de ani. ”Mon Boudoir” va fi relansat la București

La împlinirea a 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris, parfumul ”Mon Boudoir” al Reginei Maria este readus pe piață. Acesta a fost retras de...
Viena

La împlinirea a 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris, parfumul ”Mon Boudoir” al Reginei Maria este readus pe piață. Acesta a fost retras de către Casa de parfumuri franțuzești, a cărei imagine a fost regina Maria, după moartea sa, în 1938.

Potrivit unui reportaj TVR, parfumul ”Mon Boudoir” va fi relansat pe piață, de data aceasta la București.

Regina Maria a devenit imaginea colecției de pomade, pudră, apă de colonie și parfum, toate sub acelaşi nume: Mon Boudoir, în 1922. Parfumul „Mon Boudoir” mirosea a flori de violete, iriși, esențe de patchouli și santal. Regina Maria a fost o mare iubitoare a culorii violet şi a esenţei de violete.

Regina Maria i-a cucerit pe francezi

După prezența sa de neuitat la Conferința de Pace, considerată ulterior „cea mai frumoasă regină a Europei“, Maria devine, în 1922, imaginea casei de parfumuri Jean-Francois Houbigant.

Potrivit Adevarul, „Quelques Flores Royale” era parfumul preferat al reginei, un amestec preţios de santal, vanilie, trandafir şi, evident, violete. Licoarea a fost creată de casa Houbigant în 1829, în onoarea prinţesei Adelaide d’Orleans. Napoleon şi Marian Antoaneta au fost doar câţiva dintre „clienţii“ casei de parfumuri.

Parfumul exotic de violete indiene o însoţea întotdeauna pe suverană şi persista mult timp în încăperile şi pe holurile Castelului Pelişor, reşedinţa din Sinaia a cuplului Ferdinand şi Maria.

Practic, la 100 de ani de la apariția parfumului de piață, acesta va fi relansat la București.

Cum o omagiază francezii pe Regina Maria

Francezii o vor sărbători luna viitoare pe Regina Maria, la Paris, unde o stradă va primi numele ei , primarul Parisului urmând să denumească o stradă ” Regina Maria a României.

Sursa: newstrack.ro Autor: Carmen Gearâp

Viena
Categorii
EvenimentFranța
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole