Participarea artistului român Claudiu Cobilanschi la expoziția internațională ” Kozmikomiks” de la Bratislava

Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea artistului român Claudiu Cobilanschi în cadrul expoziției internaționale ”Kozmikomiks” care va avea loc în perioada 9 iunie – 15 iulie 2017,...
Viena

Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea artistului român Claudiu Cobilanschi în cadrul expoziției internaționale ”Kozmikomiks” care va avea loc în perioada 9 iunie – 15 iulie 2017, la galeria tranzit.sk din Bratislava, Slovacia.

Expoziția ”Kozmikomiks” are în vedere noi mituri create din știință, titlul provenind de la faimoasele povestiri cosmicomice ale lui Italo Calvino scrise între anii 1963-1968. În cadrul expoziției, artiști de generații diferite (maeștrii neoavangardiști, generația de mijloc și tinerii artiști) abordează subiectul din punct de vedere individual, pornind de la propriul lor „loc” în Cosmos. Programul expoziției include tururi curatoriale ghidate și conferințe susținute de către diverși profesioniști (astronomi, poeți, artiști și psihiatrii) care se concentrează pe schimbul interdisciplinar de idei, având arta contemporană ca și platformă comună. Expoziția va cuprinde lucrări realizate de artişti din România, Cehia, Slovacia şi Statele Unite ale Americii.

Claudiu Cobilanschi trăieşte, la nivel profesional, la hotarul dintre artă și media. Ca și jurnalist se folosește de multiple medii pentru a dezvolta și dezbate subiecte socio-politice, apoi ca artist face apel la analiza și estetica internă a influenței acestora. În lucrările sale el abordează probleme ale gândirii stereotipice, fizicalitate şi forecasting, mass-media și ego-casting, folosindu-se de fotografie și performance, super cinema, înregistrări audio binaurale şi filme interactive.

În cadrul expoziției ”Kozmikomiks” de la Bratislava, Claudiu Cobilanschi va prezenta instalația video intitulată „Hello Worlds” și o serie de 3 fotografii (printuri pe gelatină cu particule de argint).

tranzit.sk este o rețea culturală care funcționează independent în Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria și România din 2002.

Sursa: http://icr.ro

Viena
Categorii
Cehia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole