Patronii IMM: Noua lege a pensiilor este un cadou electoral, care va genera dereglări în economie

  Patronii IMM-urilor din Romania nu saluta noua Lege a pensiilor, din contra. Acestia sunt de parere ca este vorba despre o „bomba cu ceas, care va genera dereglari...
Viena

 

Patronii IMM-urilor din Romania nu saluta noua Lege a pensiilor, din contra. Acestia sunt de parere ca este vorba despre o „bomba cu ceas, care va genera dereglari in economie”.

Cresterea pensiilor cu 61% in anul 2020 este „un cadou electoral care va genera dereglari in economie, fiind ca o bomba cu ceas”, a declarat luni Ovidiu Nicolescu, presedinte de onoare al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania – CNIPMMR.

„In anul 2020, pentru ca urmeaza alegeri si pentru ca se vor voturile celor 4 milioane si ceva de pensionari, li se face un cadou electoral imens necorelat cu realitatile economice – de productie, de productivitate, de import, monetare si se da peste cap toata economia nationala.

Daca aceasta lege se aplica, in anul 2020 o sa avem un puseu inflationist de minim 15%, vom avea o crestere a deficitului balantei de plati in jur de 5 miliarde de euro, or sa se deterioreze criteriile de convergenta si nu o sa putem sa mai intram in zona euro – inca nu stiu cati ani dupa ce se vor reface si daca se vor putea reface – si nu vor fi respectate corelatiile macroeconomice”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa reprezentantul Consiliului.

Ovidiu Nicolaescu a mai precizat ca „legea submineaza stabilitatea economiei romanesti”, deoarece „cresterea de 61% intr-un an (la 1.777 de lei), raportat la valoarea cuantumului punctului de pensie de la 1 iulie 2018 (1.100 de lei) nu este sustenabila”.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole