Peste 100 de tineri se întrec la Festivalul „HERMANNSTADTFEST”

Peste 100 de tineri se întrec la Festivalul „HERMANNSTADTFEST” Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional „HERMANNSTADTFEST”, dedicat tinerilor muzicieni se va desfășura în perioada 2-4 septembrie, în Piața...
Viena

Peste 100 de tineri se întrec la Festivalul „HERMANNSTADTFEST”

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional „HERMANNSTADTFEST”, dedicat tinerilor muzicieni se va desfășura în perioada 2-4 septembrie, în Piața Habermann Markt. Evenimentul este organizat de Asociația „Domy Music Star”.
Festivalul a devenit celebru în lumea muzicală din România, pentru că este văzut ca un loc de lansare a viitoarelor talente muzicale. Aici s-au lansat nume celebre precum Lorelai Moșneguțu, câștigătoare la “Românii au talent”,Teodora Sava semifinalistă la “X factor”, Ilinca Băcilă participantă la Eurovision 2017, Mihai Teacă câştigatorul “Vedeta Populară”. Potrivit organizatorilor, peste 100 de tineri participă în acest an la Festivalul Internațional “Hermannstadtfest”, care va avea loc în perioada 2-4 septembrie în Habermann Markt. Intrarea publicului va fi liberă in limita locurilor disponibile.

La această ediţie va fi adusă în atenţia publicului activitatea compozitorilor George Grigoriu şi Ionel Tudor, nume de referinţă pentru muzica românească. Din juriul acestui concurs vor face parte nume sonore din domeniul muzicii românești, profesori din țară sau străinătate, muzicologi, producători muzicali, impresari și oficialități locale, directori de festivaluri din străinătate, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Sibiu și ai autorităților locale. Președintele juriului, și președinte de onoare al festivalului, va fi Adrian Ordean.

Invitaţii acestei ediţii, care vor susţine recitaluri ,sunt câștigătorii de trofee din edițiile anterioare şi artişti consacraţi. Printre ei se numără Codruţ Croitoru & Trupa “Taylor”, Dominique Simionescu, Rodica Popa Comăniciu, Andrei Theodor, Codruţa Măgurean, Ana Maria Moldovan, Cătălina Dumitrean.

Deasemenea, miercuri, 2 septembrie, de la ora 18.30, va avea loc un recital al “Cenaclului Lumină Lină” condus de preot Cătălin Dumitrean, cu participarea extraordinară a preotului Doru Gheaja.

Festivalul Internațional „HERMANNSTADTFEST” este organizat de Asociația „Domy Music Star” Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociația Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Radio Trinitas Sibiu, Cercul Militar Sibiu în parteneriat cu: Inspectoratul Școlar Sibiu, Radio România Regional, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu. Acţiunea este cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.

Concursul va debuta miercuri, 2 septembrie, la ora 16 și va continua joi, 3 septembrie de la ora 10. Va urma spectacolul aniversar, ce se va desfășura de la ora 18. Festivalul se va încheia vineri, 4 septembrie, la ora 11 cu o festivitate de premiere și un recital susținut de câștigătorii ediției anterioare a concursului.

Sursa: tribuna.ro

Viena
Categorii
EvenimentRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole