PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE : Cerul, părinții și… astronauții

„În seara din Ajunul Crăciunului a anului 1968, cei trei astronauţi: James A. Lowell, William A. Anders şi Frank Borman, care au format echipajul lui APOLO 8, de la...
Viena

Ilie Bucur

„În seara din Ajunul Crăciunului a anului 1968, cei trei astronauţi: James A. Lowell, William A. Anders şi Frank Borman, care au format echipajul lui APOLO 8, de la o distanţă de 69 de mile de Lună, în timp ce arătau celor de pe pământ faţa lunii şi pustia lipsită de viaţă, şi după ce au făcut o descriere amănunţită a suprafeţei lunare, deodată Borman a zis: „Pentru toţi cei de jos de pe pământ, echipajul lui Apolo 8 are un mesaj pe care vrem să vi-l transmitem”. Apoi Anders începu să citească primele versete din Biblie cu descrierea creaţiei:

1. „La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întunerec. Şi Duhul Domnului se mişca pe deasupra apelor. Şi Domnul a zis: „SĂ FIE LUMINĂ!” Şi a fost lumina. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Domnul a despărţit lumina de întunerec”.
William A. Anders (1933-) în Hong Kong,
general-maior, USAF RESERVE, RET. NASA ASTRONAUT. Membru al Academiei Navale a Statelor Unite şi maistru în Inginerie Nucleară de la Institutul de Tehnologie din Air Force de la Wright Patterson-Air Force Base. A fost distins cu mai multe grade de doctorat de onoare şi multe medalii şi diplome de la mai multe societăţi americane. A fost pilot de vânătoare pe ascadrilele de interceptare. Până în anul 1977 din 1975, a fost numit Ambasador al Statelor Unite în Norvegia.

+ ++

2. „Şi Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunerul l-a numit noapte. Astfel a fost o seară şi o dimineaţă, aceasta a fost ziua întâi. Şi Dumnezeu a zis să fie o întindere între ape, şi să despartă apele de ape. Şi Dumnezeu a făcut întinderea şi a despărţit apele care sunt dedesubtul întenderii de apele care sunt deasupra întinederii şi aşa a fost. Şi Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă; aceasta a fost ziua a doua”.
James A. Lowel (1928-),
Căpitan, USN, RET. NASA ASTRONAUT. A primit mai multe doctorate onorifice pentru activitatea depusă şi în special dup misiunea Apollo 8. A primit nenumărate diplome, distincţii, medalii de aur pentru activitatea astronautică. A fost timp de 4 ani pilot de teste la Centru Naval Air de testare american. A fost selectat în 1962 ca astronaut NASA. El a avut peste 7000 de ore de zbor, din care 3500 de ore în avion jet. Deţine recordul pentru timpul în spaţiu, cu un total de 715 de ore şi 5 minute.

+ + +

3. „Şi Dumnezeu a zis să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să2 se arate uscatul; şi aşa a fost. Dumnezeu a numit uscatul „pământ” iar grămada de ape a numit-o „mări”. Dumnezeu a văzut că lucrul era bun”. Apoi Borman s-a oprit din citit şi a zis: „Şi de la echipajul lui Apolo 8 încheiem cu un „Noapte bună” şi „DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVINTEZE PE TOŢI, PE TOŢI DE PE BUNUL PĂMÂNT”.
Frank Borman (1928 -),
a fost pilot al United States Air Force, inginer aeronautic, pilot de încercare şi astronaut NASA, cunoscut în calitate de comandant al Apollo 8, prima misiune care a zburat în jurul Lunii. A fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru activităţi spaţiale.

P. S. DALAI LAMA (1935-),a fost cel mai înalt grad spiritual în Tibetul sec. XVLL-lea şi până în sec XX-lea: „SOCIETATEA UMANĂ se confruntă cu provocări care nu pot fi soluţionate decât prin ştiinţă sau religie, spiritualitate. Trebuie să îmbinăm înţelegerea religioasă, spirituală şi cunoaşterea ştiinţifică modernă, pentru a depăşi suferinţa cu care se confruntă omenirea. Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a doua oară de ea.

Părintele Ilie

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole