PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE : EXISTĂ DUMNEZEU?

IATĂ CÂTEVA MOMENTE CARE NE PUN PE GÂNDURI: A.) COMPLEXITATEA PLANETEI NOASTRE NE INDICĂ EXISTENŢA UNUI CREATOR CARE NU DOAR A CREAT UNIVERSUL ÎN CARE TRĂIM, CI ÎL ŞI...
Viena

Ilie Bucur

IATĂ CÂTEVA MOMENTE CARE NE PUN PE GÂNDURI:

A.) COMPLEXITATEA PLANETEI NOASTRE NE INDICĂ EXISTENŢA UNUI CREATOR CARE NU DOAR A CREAT UNIVERSUL ÎN CARE TRĂIM, CI ÎL ŞI MENŢINE ÎN VIAŢĂ ASTĂZI.
B.) COMPLEXITATEA CREIERULUI UMAN INDICĂ EXISTENŢA UNEI INTELIGENŢE SUPERIOARE LA ORIGINEA SA.
C.) „ÎNTÂMPLAREA „SAU „CAUZELE NATURALE” NU POT EXPLICA ÎN MOD CREDIBIL TOATE ACESTE LUCRURI EXTRAORDINARE.
D.) PENTRU A PUTEA AFIRMA CU SIGURANŢĂ CĂ NU EXISTĂ DUMNEZEU, TREBUIE SĂ IGNORI COMPLET PASIUNEA UNUI NUMĂR ENORM DE MARE DE PERSOANE CARE SUNT CONVINSE CĂ EXISTĂ DUMNEZEU.
E.) ŞTIM CĂ EXISTĂ DUMNEZEU FIINDCĂ ÎN MOD CONSTANT CAUTĂ SĂ NE ATRAGĂ LA EL.
F. ) SPRE DEOSEBIRE DE CELELALTE REVELAŢII ALE LUI DUMNEZEU, IISUS HRISTOS ESTE IMAGINEA CEA MAI EVIDENTĂ ŞI MAI DIRECTĂ A LUI DUMNEZEU.
+ + +

De ce Iisus? Analizează puţin toate religiile majore ale lumii şi vei vedea că Buddha, Mahomed, Confucius şi Moise s-au considerat toţi învăţători sau profeţi. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodată că este Dumnezeu. Dar în mod surprinzător, Iisus Hristos a susţinut că este egalul lui Dumnezeu. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii, cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea Lumina lumii”. A făcut ceea ce oamenii nu pot să facă: a vindecat pe bolnavi… orbi, şchiopi, surzi; a înviat doi oameni morţi; a înmulţit mâncarea, a mers pe lac, a poruncit furtunii să se oprească; a fost blând cu oamenii, plin de dragoste, conştient de defectele şi egoismul nostru „El, totuşi… moare pentru noi şi a noastră mântuire.” Dumnezeu are puterea să ne oblige să credem în El, totuşi nu o face. Dimpotrivă El ne pune la dispoziţie suficiente dovezi ale existenţei sale, pentru ca noi să alegem singuri să le răspundem: Distanţa perfectă a Terrei faţă de Soare, proprietăţile chimice deosebite ale apei, creierul uman, ADN-ul, numărul mare de oameni care confirmă că îl cunosc pe Dumnezeu, dorinţa-care ne macină mintea şi inima- de a afla dacă există Dumnezeu, dorinţa lui Dumnezeu de se lăsa găsit de Iisus Hristos…gândiri şi iar gândiri.
Marylin Adamson (1943-),
filosof, teolog american. Pe când eram atee, am fost foarte impresionată de o prietenă şi viaţa ei deosebită, precum şi de rugăciunile constante pe care le făcea şi răspunsurile primite de ea în urma rugăciunilor. Mi-am provocat prietena să-mi dovedească existenţa lui Dumnezeu prin dovezile pe care le deţinea. „După un an de zile de căutări neîncetate, am ajuns să pot răspunde multor dintre întrebările care mă frământau, rugându-L pe Dumnezeu să-mi permită să intru în viaţa Sa, ca mai apoi să descopăr cât de întemeiată şi binefăcătoare poate fi CREDINȚA în Dumnezeu”.

P.S. – EPISTOLA CĂTRE ROMANI cap.3, 22 : „Dreptatea lui Dumnezeu vine prin CREDINȚA în Iisus Hristos, pentru toți și pentru toți cei ce cred, căci nu este deosebire”.
– EPISTOLA CĂTRE EVREI cap. 11: „CREDINȚA este încredințarea celor nădăjduite și dovedirea lucrurilor celor nevăzute”.
– „Prin CREDINȚĂ înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd”.
– „Fără CREDINȚĂ, dar, nu este cu putință să fim plăcuți lui Dumnezeu, căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că Se face răsplătitor celor ce Îl caută”.
– „Pentru CREDINȚĂ, cei din vechime au suferit batjocură și bici, ba chiar lanțuri și închisoare; au fost uciși cu pietre, au fost puși în cazne, au fost tăiați cu ferestrăul, au murit uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți. Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului”.
– GEORGE CĂLINESCU (1899-1965): „DUMNEZEU ESTE CAUZA DINTÂI ȘI SCOPUL DIN URMĂ. PRIN EL, NOI NE EXPLICĂM TOT CE ÎNTRECE PUTEREA NOASTRĂ DE EXPLICAȚIE ȘI DĂM UN SENS VIEȚII”.
Părintele Iie

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole