PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE : Iubirea, numele și…ateul

1. „A FI FĂRĂ DUMNEZEU necesită o doză mult mai serioasă de credinţă, de compromisuri intelectuale şi de optimism vesel care pierde contactul cu terenul solid al datelor obiective...
Viena

Ilie Bucur

1. „A FI FĂRĂ DUMNEZEU necesită o doză mult mai serioasă de credinţă, de compromisuri intelectuale şi de optimism vesel care pierde contactul cu terenul solid al datelor obiective pe care realitatea observabilă le pune la dispoziţie. De fapt, ateismul eşte şi el tot un fel de religie care încearcă să ofere un răspuns pertinent întrebărilor profunde şi neliniştitoare ale omului. Numai că, pus faţă în faţă cu datele incontestabile ale realului, ateul constată că nu poate merge până la capăt pe afirmaţiile care le face. Mai devreme sau mai târziu se va împiedeca de înseşi argumentele sale şubrede. EU NU AM DESTULĂ CREDINŢĂ CA SĂ FIU ATEU”. „NU E UŞOR SĂ FII ATEU”! (Ionuţ Pintea-Recenzia cărţii).

Norman Geisler & FrankTurek,
„Nu am destulă credinţă ca să fiu ateu”
Norman Geisler (1932-), scriitor, profesor. A scris singur sau în colaborare aproximativ 60 de cărţi. A predat cursuri la nivel universitar timp de aproape 40 de ani şi a conferenţiat în toate statele ce compun SUA, precum şi în alte 25 de ţări. Deţine un doctorat în filosofie.
Frank Turek – (1927-), deţine două diplome de masterat şi un doctorat în domeniul apologeticii.
Cal Thomas – foiletonist şi modelist despre carte: „Această carte ar trebui să răscolească pe oricine pretinde că este ateu… poate suficient de mult pentru a-l convinge să pornească în căutarea lui DUMNEZEU, CARE A EXISTAT TOT TIMPUL”. „Este una din cele mai bune cărţi care le-am citit vreodată… ”

+ + +

2. „Un nume pentru Dumnezeu – cel care nu uită cele patru etape: „CU DUMNEZEU”, „PENTRU DUMNEZEU”, LA DUMNEZEU” ŞI „ÎN DUMNEZEU”.
Vladimir Ghica (1873-1954),
diplomat, scriitor, om de caritate, preot biritual (bizantin şi latin), confesor, director spiritual, nepotul lui Alexandru Grigore Ghica, ultimul principe al Moldovei. Tatăl lui a fost Ioan Grigore Ghica, fost diplomat, ministru de externe şi al apărării României. Monseniorul Vladimir Ghica a fost beatificat pe data de 31 august 2013 la Bucureşti. A fost botezat şi miruit ortodox, provenind dintr-o mamă ortodoxă foarte credincioasă. În 1878 este trimis la o şcoală în Franţa, unde va fi lăsat în grija unei familii protestante, în zonă nefiind nici o biserică ortodoxă. Urmează Facultatea de Ştiinţe Politice, iar în paralel frecventează cursuri de medicină, botanică, arte, litere, filosofie, drept şi istorie. În 1898 merge la Roma unde va urma Facultatea de Filosofie-Teologie a domonicanilor. Papa Pius al XI-lea l-a trimis în misiune la Bucureşti, Roma, Paris, Congo, Sydnei, Buenos Aires ş.a., numindu-l „Marele vagabond apostolic”. Participă la serviciile sanitare în Războiul Balcanic din 1913 şi se dedică fără frică bolnavilor de holeră la Zimnicea. În anul 1923 a fost hirotonit preot la Paris, şi a primit dreptul de la Sfântul Scaun să slujească şi în ritul bizantin (ortodox). În anul 1952 a fost acuzat de „înaltă trădare” şi închis în puşcăriile comuniste unde este bătut, schingiuit, umilit şi unde moare în anul 1954. A fost un promotor în multe domenii, activitatea sa depăşind graniţele confesionale şi spiritul timpului, fiind un adevărat precursor al ecumenismului.

3. „Iubirea de Dumnezeu este singura posibilitate de a fi totdeauna fericit”.
Valeriu Popa (1924-1997),
a fost şi rămâne marele vindecator al României, un deschizător de şcoală şi drum în domeniul naturismului şi bionenergiei în ţara noastră. Primind sfaturile lui mii de oameni – bolnavi fără alte şanse pe calea medicală alopată – s-au vindecat. A fost promotorul călăuzirii paşilor noştri prin labirintul unei practici naturiste puţin cunoscute la noi şi mai puţin acceptate de lumea medicală. Autor de cuvinte memorabile: „IERTAREA ESTE CALEA SPRE ADEVĂRATA SĂNĂTATE ŞI FERICIRE”.
– „BINELE DE AZI ESTE BINELE DE MÂINE, RĂUL PE CARE-L FACI AZI ÎL PRIMEŞTI MÂINE”.
– „EU NU VINDEC, VINDECAREA O FACE DIVINITATEA”.

P.S. IOSIF TRIFA (1888-1938, preot ortodox român, care a pus bazele mișcării „Oastea Domnului”: „Cu banii putem oare să cumpărăm ce vrem? Nu! Poți cumpăra mâncare, dar nu și pofta de mâncare. Poți cumpăra perne moi, dar nu și somnul. Poți cumpăra medicamente, dar nu și sănătate. Poți cumpăra multe cărți, dar nu și minte. Poți câștiga mulți prieteni, nu însă credința și prietenia lor statornică”. „Poți cumpăra cu bani multe lucruri lumești, dar nu poți cumpăra cu ei Împărăția lui Dumnezeu și mântuirea sufletului tău”.
Părintele Ilie

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole