PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE : Izvorul, Dumnezeu și…Domnitorul

1. „MIHAI VITEAZUL n-o să-şi vândă ŢARA, / El are o ŢARĂ şi o CINSTE doar, / IISUS a pus în el potir cu har / Şi-l cheamă-n cer...
Viena

Părintele Ilie Bucur

1. „MIHAI VITEAZUL n-o să-şi vândă ŢARA, / El are o ŢARĂ şi o CINSTE doar, / IISUS a pus în el potir cu har / Şi-l cheamă-n cer să-i dea îmbrăţişarea. MIHAI VITEAZUL n-are când muri, / Zidit în noi, trimite, să-l răzbune, / Statornicia propriului nume, / Care minciunii nu s-o ploconi./ MIHAI VITEAZUL strigă-n ochii mei, / Îi este strâmt, va evada din mine / Să-şi caute oştenii sub coline, / Cerul va fi ţesut cu nouri grei. Jertfit de fraţii săi, c-aşa ni-i firea, / Ieşind din umbra propriului mit, / El îşi aşteaptă-n ceruri mântuirea / Şi în românii care n-au nurit.
Traian Vasilcău (1969-)
scriitor, poet, traducător, librist, autor de texte pentru cântări, textier de limba română în Moldova, „Luptător de eliberare naţională a Moldovei”.

+ + +

2. „Dumnezeu este pretutindeni. De aceea, Dumnezeu nu este nicăieri anume, deoarece, pentru a fi undeva anume, Dumnezeu ar trebui să nu fie în altă parte – ceea ce nu este posibil pentru Dumnezeu. Dumnezeu nu se arată ca Dumnezeu în Sine, din sau prin observaţie exterioară, ci prin experienţă interioară. Dacă Dumnezeu este ţinta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu-L nimereşti”. Marele har a lui Dumnezeu a fost că El i-a văzut pe toţi aşa cum erau ei cu adevărat; El a refuzat să accepte aparenţele. El a refuzat să creadă ceea ce credeau alţii despre ei inşişi. El a avut întotdeauna gândirea cea mai înaltă şi totdeauna i-a învitat şi pe ceilalţi să o facă”.

Neale Donald Walsch (1943-),
scriitor, actor, vorbitor, autor american al seriei Conversații cu Dumnezeu.

+ + +

3. Trei călători au poposit în drumul lor la un izvor cu apă rece. Deasupra izvorului era scris: „Faceți și voi ce fac și eu”. Atunci s-au întrebat călătorii ce înseamnă cuvintele acestea? Unul a spus că poate ne spune: „Vedeți? Eu alerg printre pietre și pământ și de aceea sunt curat; lucrați, alergați mereu și voi, căci lucrul apără de ispite și vă ține curați. Al doilea a spus că izvorul ar vrea să spună: „Vedeți? Eu vă dau apa mea în dar, fără bani; dați și voi celor mai săraci ca voi. Al treilea a spus că izvorul ar vrea să spună: „Vedeți cât de curată este apa mea acum? Dacă mă tulbur, nu mai poate bea nimeni iar călătorul fuge de mine”.
„Așa este și viața noastră sufletească; Îndată ce o tulbură păcatul, ea nu e mai bună de nimic. E urâtă în fața lui Dumnezeu și a oamenilor”.

P.S. Psalmul 12, vers: 1-4: „Până când, Doamne, mă vei uita până în sfârșit? Până când vei întoarce fața Ta de la mine? Până când voi grămădi gânduri în sufletul meu, durere în inima mea ziua și noaptea? Până când se va înălța vrăjmașul mea împotriva mea? Caută, auzi-mă, Doamne, Dumnezeul meu, luminează ochii mei, ca nu cumva să adorm întru moarte.
Părintele Ilie

Viena
Categorii
ExclusivUncategorized
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole