Playa del Amor sau Plaja Ascunsă din Mexic

Situată în interiorul uneia dintre Insulele Marieta, Plaja Ascunsă este una dintre acele minuni unice ale naturii, pe care cu siguranţă nu ai vrea să le pierzi. Arhipelagul Insulelor...
Viena

Situată în interiorul uneia dintre Insulele Marieta, Plaja Ascunsă este una dintre acele minuni unice ale naturii, pe care cu siguranţă nu ai vrea să le pierzi.

Arhipelagul Insulelor Marieta, este situat în largul coastei Puerto Vallarta din Mexic şi se crede că s-a format cu secole în urmă, din cauza activităţii vulcanice din zonă. La începutul anilor 1900, guvernul mexican a profitat de faptul că sunt complet nelocuite şi a folosit insulele pentru a efectua teste militare.

După ani de cercetare şi de eforturi de a proteja din punct de vedere legal acest arhipelag, oamenii de ştiinţă conduşi de faimosul Jacques Cousteau au reuşit să convingă autorităţile mexicane să declare Marieta un parc naţional protejat împotriva pescuitului, a vânătorii şi a altor activităţi umane dăunătoare.

Până acum, insulele au rămas nelocuite şi doar furnizorii autorizaţi de ambarcaţiuni, pot duce turiştii pentru a vedea de aproape minunea naturii.

Deşi exploziile mari şi bombardamentele efectuate de zeci de ani au deteriorat foarte mult flora şi fauna acestui paradis tropical, unii spun că sunt responsabile şi pentru crearea uneia dintre cele mai uimitoare atracţii – Playa del Amor, cunoscută şi ca Plaja Ascunsă din Mexic.

Acest loc magic este accesibil printr-un tunel lung de 25 de metri, care face legătura cu Oceanul Pacific. Turiştii trebuie să înoate până la acest paradis izolat, dar din moment ce există aproximativ 2 metri de spaţiu între apă şi tavanul tunelului, nu este nevoie de echipament pentru scufundări sau să-şi ţină respiraţia.

Ioan POPESCU

 

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole