Ponta: În 2019 e cea mai gravă corupție din ’95 încoace. Se fură cu ordonanța de urgență

  Liderul Pro Romania face declaratii dure la adresa actualilor guvernanti, spunand ca in anul 2019 in Romania „este cea mai grava coruptie din ’95 incoace”. Acum nu se...
Viena

 

Liderul Pro Romania face declaratii dure la adresa actualilor guvernanti, spunand ca in anul 2019 in Romania „este cea mai grava coruptie din ’95 incoace”. Acum nu se mai fura cu geanta, ci cu ordonanta de guvern si cu decizii ale ministrilor, mai adauga Ponta.

„Acum se fura cu ordonanta de urgenta si cu hotararea de guvern”
Liderul Pro Romania vede actuata situatie din Romania ca fiind mult mai grava decat in anii care au urmat imediat dupa Revolutie. Desi atunci se fura, politicienii profitand de haosul legislativ, la trei decenii distanta inca se practica acest obicei, insa sub alte forme.
„In 2019 este cea mai grava coruptie din 95 incoace, pentru ca spre deosebire de coruptia care inainte functiona cu geanta de bani, cu plicul cu contractul, acum se fura cu ordonanta de urgenta cu hotararea de guvern si cu decizii ale ministrlor”.
El a dat ca exemplu ordonanta 114, pe care a denumit-o „ordonanta disperarii” si care plafoneaza pretul gazelor din intern, act normativ de pe urma caruia Ponta sustine ca beneficiza firma Interagro din Teleroman.
„La ANAF s-a pus o doamna care n-are nicio legatura cu ANAF-ul, nu o cunosc dar n-a lucrat niciodata, de ce? Pentru ca nu se poate inchide bugetul daca nu falsifica datele din buget.. Ioana (Petrescu, fost ministru al Finantelor – n.r.) stie foarte bine, mi-a spus de zece ori anul trecut, «mai nu au cum sa  se inchida«» si i-am spus: «stai inistita ca le falsifica, datele». Si Grecia tot asa a facut, doi ani trei ani, patru ani au dat date false si cand  a venit momentul adevarului uite, sufera de zece ani” a afirmat Ponta.
Victor Ponta: „Valcov, cu Teodorovici, cu Dragnea au construit un Caritas bugetar”
Victor Ponta nu vede cu ochi buni nici evolutia economica a Romaniei in 2019, pentru care prevede o criza financiara, cauzata de masurile luate de Guvern in ultima perioada. Asistam la un „Caritas bugetar”, acuza fostul ministru.
„Cifrele nu mint niciodata. Ne ducem exact la anul 2010: peste un miliard de euro pe luna deficit comercial, deficitul de cont curent, deficitul bugetar. E un Caritas acuma. Valcov, cu Teodorovici, cu Dragnea au construit un Caritas bugetar: se tot umfla, tot adauga, cand va cadea, va cadea tot. Ordonanta asta a disperarii, 114, nu face decat sa accelereze intrarea Romaniei in criza bugetara si economica”, a mai spus liderul Pro Romania.
Pirtea (PNL): Ordonanta 114/ 2018 are efecte nebanuite asupra economiei
Instabilitatea economica prevazuta de Victor Ponta este impartasita si de catre vicepresedintele Camerei Deputatilor, Marilen Pirtea, care este de parere ca masura va avea efecte drastice asupra economiei tarii.
„Populismul disperat este vizibil in toate capitolele Ordonantei 114, cunoscuta ca Ordonanta „Taxei pe viciu”, adoptata in graba de Guvernul PSD-ALDE, la finalul lunii trecute.
Fara sa verifice in niciun fel posibilele efecte economice ale acestei decizii guvernamentale, care face trimitere la multe domenii ale vietii economice, Ordonanta a inceput sa produca rezultate negative in cascada, mai ales prin indicii declinului bursier, prin indicii cotatiilor actiunilor bancare si ai functionarii sistemului energetic.
Mai Mult AICI.
Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole