Porți deschise de Ziua Limbii Române la Madrid

  Institutul Cultural Român de la Madrid și Ambasada României în Regatul Spaniei organizează în data de 30 august, la sediul Institutului de la Madrid, o serie de evenimente...
Viena

 

Institutul Cultural Român de la Madrid și Ambasada României în Regatul Spaniei organizează în data de 30 august, la sediul Institutului de la Madrid, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Limbii Române.

Pe tot parcursul zilei, iubitorii şi cititorii de literatură română sunt aşteptaţi la cafeneaua literară. Aceştia vor putea să răsfoiască şi să aleagă mai multe cărţi în limba română care, cu această ocazie, vor fi oferite cadou. După-amiază, va avea loc proiecţia filmului România, peisaje citadine, realizat de Elvis Burlan, iar la ora 19 se vor desfășura două cursuri demonstrative de limba română adresate publicului spaniol. Primul este dedicat celor care doresc sau îşi propun să înveţe limba română, iar al doilea celor care au cunoștințe de limba română la nivel intermediar.

Interesul publicului spaniol pentru limba română a crescut constant de-a lungul celor zece ani de când Institutul oferă cursuri. În prezent, la cursurile organizate de ICR Madrid în capitala Spaniei, dar și la Barcelona și Valencia, se înscriu în medie 100 de cursanți pe sesiune.

Predarea limbii române ca limbă străină este una dintre liniile strategice ale Institutului Cultural Român de la Madrid și face parte dintr-un ansamblu coerent de inițiative menite să coaguleze un interes pe termen lung pentru cultura și civilizația românească. Astfel, pe lângă cursurile generaliste, Institutul a organizat timp de trei ani consecutiv (2013-2015) seminarii de traduceri specializate în domeniile juridic, administrativ, diplomatic ori sanitar, în parteneriat cu Universitatea Complutense din Madrid. Acestora li s-au adăugat cursuri de interpretariat și clase magistrale de traduceri literare, cele mai recente fiind organizate în colaborare cu Universitatea din Alicante în 2017.

 

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/

Viena
Categorii
Spania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole