Prezentarea Asociației „Fii responsabil – Verantwortich sein e.V.“

Ma numesc Chiribes Alexandra-G., sunt pe teritoriul Germaniei de aproape 15ani, sunt coordonator de Proiecte Europene de mai bine de 7 ani pe Teritoriul Germaniei, mai exact in Dortmund,...
Viena

Ma numesc Chiribes Alexandra-G., sunt pe teritoriul Germaniei de aproape 15ani, sunt coordonator de Proiecte Europene de mai bine de 7 ani pe Teritoriul Germaniei, mai exact in Dortmund, din martie 2020 conduc un proiect de mare anvergura pe teritoriul Germaniei pentru refugiati, colaborez intens cu mediul Asociativ romanesc de aici si cu Consulatul din Bonn in special cu domnul Consul Valentin Cristian Florica, am fost presedinte local vot in anul 2019, in prezent studiez Administratie Publica si Integrare Europeana , iar din anul 2015 colaborez in calitate de mediator juridic cu doua cabinete de avocatura din Dortmund si nu in ultimul rand impreuna cu cativa romani am reusit sa înfiintez Asociația „Fii responsabil – Verantwortich sein e.V.“ in Kreis Gütersloh, iar din ianuarie 2020 sunt Presedinte fondator.

Asociația sprijină atat integrarea in Germania a strainilor cu deosebire a conationalilor dar si reintegrarea in Romania pentru cei care hotarasc să se întoarcă. 

Proiectul care este finanțat recent are urmatoarele activității:

1. cursuri online pentru limba germana pana inclusiv in decembrie 2021 pentru adulti, copii si tineri susținute online cu ajutorul dl profesor-jurist Alexandru Vica care are studii în acest sens la Institutul Goethe absolvit complet si binentelesca preda in cadrul acestui Institut;

2. pagina Site si mentenanta pentru 1an;

3. 30 pagini traduse;

4. cateva insotiri la Institutiile de stat, mai exact 9 care erau planificate sa se desfasoare de catre colegul meu, vicepresedintele domnul Wilhelm Jurca;

5. intalniri informative in spatiul online. 

Asociatia are o colaborare foarte buna cu Kommunal Integrationszentrum din Kreis Gütersloh, iar eu particip regulat la intalnirile din Kreis si această colaborare este productiva momentan si speram la una încununată numai cu succese pe viitor.

Tot cu ajutorul celor din Kommunal Integrationszentrum a fost organizat si o intalnire informativa pe tema Pandemia COVID la care a fost invitata de onoare doamna doctor de familie Daniela Nowak din Bochum care a vorbit atat in limba romana cat si in limba germana, acest filmuleț o sa apara in curand si pe rețelele de socializare. Invitati au fost si conationali care s-au inscris inainte de intalnirea online si au fost de acord cu conditiile protecției datelor. A fost un procedeu bine pus la punct care a fost explicat si mediatizat pe retelele de socializare ale Asociației Fii responsabil- Verantwortich sein e.V. si KI Kreis Gütersloh. 

Urmatoarea intalnire o sa fie pe tema: „Turism, calatorii in perioada pandemiei”, in agenda il avem pe lista ca invitat pe domnul Consul Valentin Cristian Florică, care speram sa ne onoreze cu prezenta deoarece momentan nu este mediatizat nimic.

De asemenea în decembrie cu ocazia Craciunului am organizat o strangere de cadouri pentru batranii nevoiasi din Judetul Prahova, sat Lipanesti din Romania, mai exact pentru biserica Sipot condusa de Parintele Stefan Smoila.

Tot in decembrie 2020 am obtinut de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni o donatie la cerere sub forma de materiale de identificare, proiect coordonat de domnul secretar Ovidiu Burdusa si doamna Corina Cherteş.

Momentan atat despre noi, dar dorim sa crestem si sa ajutam cat mai multi concetateni.

Alexandra-G. Chiribes

Viena
Categorii
ActualitateGermaniaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole