Primarul Brașovului s-a întâlnit cu Emil Hurezeanu pentru medierea unui parteneriat cu Sibiul

Pentru a se ajunge la un parteneriat între municipiile Sibiu și Brașov, primarul George Scripcaru i-a propus lui Emil Hurezeanu, ambasador al României în Germania, să medieze discuțiile. Propunerea...
Viena

Pentru a se ajunge la un parteneriat între municipiile Sibiu și Brașov, primarul George Scripcaru i-a propus lui Emil Hurezeanu, ambasador al României în Germania, să medieze discuțiile.

Propunerea vine în urma unei vizite pe care Emil Hurezeanu, însoțit de Ioan Bondrea, președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, au făcut-o la Brașov, unde au fost întâmpinați de primarul George Scripcaru și rectorul Universității Transilvania, Ioan Abrudan. Vizita ambasadorului României în Germania a avut în vedere pregătirea unei vizite a președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, care va fi însoțit săptămâna viitoare și de un transport cu ajutoare medicale pentru brașoveni.

În cadrul discuțiilor, însă, a fost abordat și subiectul unui parteneriat între administrațiile Sibiului și Brașovului, care să îl urmeze pe cel deja existent între universitățile din cele două orașe. Sibian de origine și ”mare iubitor al Brașovului”, lui Emil Hurezeanu i s-a propus medierea discuțiilor în vederea perfectării colaborării. ”Am discutat despre parteneriatul dintre cele două centre universitare, după care cele două administrații, Brașov și Sibiu, pot să completeze această colaborare pentru a genera proiecte comune, pe lângă cele din zona universitară, cu siguranță și de dezvoltare economică, cel puțin. Iar domnul ambasador poate să fie liantul, susținătorul acestui parteneriat, mai ales pentru că este un lucru bun, la care va trebui să lucrăm intens în următoarea perioadă. Ne bazăm foarte mult pe domnul ambasador în această perioadă”, a declarat primarul George Scripcaru referitor la colaborarea propusă cu Sibiul, potrivit unui comunicat de presă al primăriei brașovene.

Emil Hurezeanu a amintit, printre altele, de ”amenințarea” pe care o reprezintă pentru Sibiu deschiderea unui aeroport la Brașov. ”Am aflat care sunt planurile de viitor ale primarului în legătură cu modernizarea orașului. Am semnalat, ca fiu al Sibiului și prieten apropiat la Brașovului, faptul că ne simțim din ce în ce mai «amenințați» de aeroportul dumneavoastră, care părea la început o himeră și o promisiune pe termen lung, dar care începe să se transforme în realitate și ne va face concurență la Sibiu. Dar cum se va zbura din ce în ce mai mult, și zborurile vor fi specializate, ne gândim ca între Sibiu, Brașov și Cluj să existe o formă de complementaritate, în așa fel încât unii să aducă mai mulți pasageri, alții mai mult cargo. Această vizită este una profesională, dar și emoțională, între prieteni”, a declarat Emil Hurezeanu.

SURSA: TURNUL SFATULUI https://www.turnulsfatului.ro/2020/07/17/primarul-brasovului-s-a-intalnit-cu-emil-hurezeanu-pentru-medierea-unui-parteneriat-cu-sibiul-175002

Viena
Categorii
Actualitate
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole