Priorităţi în pregătirea scrutinului electoral din noiembrie 2019 în landul Bavaria

Priorităţi în pregătirea scrutinului electoral din noiembrie 2019 rezultate în urma participării la dialogul din data de 22.07.2019 pe tema alegerilor prezidentiale din toamna acestui an.  1.       Votul prin corespondenta...
Viena

Priorităţi în pregătirea scrutinului electoral din noiembrie 2019 rezultate în urma participării la dialogul din data de 22.07.2019 pe tema alegerilor prezidentiale din toamna acestui an. 

1.       Votul prin corespondenta

Posibilitatea de a vota prin corespondenta este o noutate de importanta capitala pentru fluidizarea procesului electoral in strainatate, desi intampinata cu oarecare retinere. Rolul dumneavoastra ca lideri si formatori de opinie este vital pentru promovarea acestei variante in randul comunitatilor din care veniti si pe care le reprezentati. Reiteram pe aceasta cale rugamintea de a face toate eforturile necesare pentru promovarea si popularizarea votului prin corespondenta pe canalele si in mediile care va stau la dispozitie. 

2.       Deschiderea mai multor sectii de votare

Conform discutiilor, se dorește organizarea mai multor secții de votare suplimentare în Bavaria. Demersurile prioritare in acest sens sunt identificarea locatiilor pentru sectiile de votare si mobilizarea membrilor comunitatilor locale in organizarea propriilor comisii.

Mentionam ca preocuparile dumneavoastra față de dimensiunea de resurse umane, în sensul capacității fizice a viitorilor membri ai comisiilor de a susține programul de vot stabilit prin lege au fost transmise deja autoritatilor competente.

Termen limita identificare locatii: 5 august.

Termen limita identificare comisii (presedinte, loctiitor, pana la 7 propuneri pentru membri, neafiliati politic): 20 august.

Va rugam sa intreprindeti demersurile de identificare, astfel incat pana la data de 5 august sa avem o lista cu locatii rezervate, iar pana la 12 august sa putem definitiva si solicitarea de oferte si precontracte.

Petru toti cei care au solicitat scrisori de sustinere din partea CG München: acestea au fost trimise deja catre primariile corespunzatoare. Pentru alte scrisori va rugam sa ne contactati si veti primi tot sprijinul necesar.

3.       Securitate si servicii igiena

Pentru orasele in care se doreste organizarea de sectii de votare, se poate incepe solicitarea disponibilitatii si cererea de oferte de la firme de servicii de Securitate si inchirieri de toalete mobile. Va rugam sa redirectionati ofertele primite catre oficiul consular.

4.       Reteaua de voluntari

O buna retea de voluntari care sa asigure informarea corecta a alegatorilor, impartirea de apa si alte activitati specific este extrem de importanta pentru derularea procesului electoral. Va rugam sa ne trimiteti liste cu voluntarii inscrisi si datele lor de contact pana la 19 august.

Mihaela CSERE – Referentin

CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI în München

Viena
Categorii
GermaniaInformații utile
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole