PRODEMO – ADN – un alt fel de politică

Cornel RADU-LOGHIN Sunt, de peste 25 de ani, implicat in activitati civice prin intermediul unor organizatii neguvernamentale, non-profit din Romania si Belgia si in toti acesti ani am interactionat...
Viena

Cornel RADU-LOGHIN

Sunt, de peste 25 de ani, implicat in activitati civice prin intermediul unor organizatii neguvernamentale, non-profit din Romania si Belgia si in toti acesti ani am interactionat cu clasa politica din Romania, inclusiv cu reprezentantii acesteia la Bruxelles aducandu-mi contributia in pregatirea si adoptarea unor legi nationale, directive europene si tratate internationale.  Am fost si sunt deasemenea in permanenta comunicare cu cu multi romani de acasa, din Romania, dar si din diaspora in special comunitatea romaneasca din Belgia .

Am militat si am crezut ca din zona societatii civile se pot face foarte multe lucruri insa aceaste interactiuni m-au ajutat sa inteleg pana unde poate societatea civila sa isi spuna cuvantul si unde incepe clasa politica sa se impuna. Acolo exista o granita invizibila, o granita peste care activistul civic nu poate trece o granita de la care politicianul decide in functie de propriile interese, personale sau de partid.  In Romania ultimilor ani aceasta granita s-a extins si inca se extinde marind considerabil distanta dintre nevoile societatii si interesele clasei politice. S-a ajuns la o lipsa de încredere în actualele partide politice care se traspune într-o prezență tot mai scăzută la vot, într-o dezangajare tot mai mare a cetățenilor față de problemele societății și într-o lipsă de reprezentativitate a decidenților politici.

Am decis deci sa ma implic in stoparea acestui proces si m-am angajat in construirea unei alternative la tot ceea ce inseamnă clasa politica actuală PRODEMO – Alternativa pentru Demnitate Natională – ADN: https://www.prodemo.ro/

PRODEMO – ADN – un alt fel de politica

Poziția 7 pe buletinul de vot din 26 mai 2019, PRODEMO este alternativa la actuala clasă politică, singurul partid care își asumă lupta pentru identitatea națională, valorile creștine și păstrarea culturii și tradițiilor românești.

În PRODEMO nu există lideri, ci voci specializate pe teme majore. Iar temele PRODEMO pentru alegerile europarlamentare sunt:

1. Europa națiunilor, puternică și unită în diversitate. Suveranism, nu globalism. Protejarea și punerea în valoare a tuturor valorilor, culturii și tradițiilor naționale.

2. Europa creștină. Stoparea fluxurilor de imigranți prin implicare activă în soluționarea cauzelor, în țările de origine, și politici proactive de anticipare a crizelor. Retragerea semnăturii României de pe acordul global privind migrația.

3. România demnă în Europa. Demnitatea națională, ca sumă a demnităților individuale. Proiect românesc în Europa. Crearea unei structuri interministeriale care să gestioneze toate problemele diasporei românești. Combaterea sclaviei moderne. România este acolo unde se află fie și un singur român.

4. Supraviețuirea noastră ca popor și stoparea declinului demografic. Sprijinirea familiei firești, naturale, și încurajarea natalității, prin politici de susținere a familiilor cu copii, inclusiv cele monoparentale și transnaționale – cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, și a politicilor pro viață. Eliminarea ideologiei de gen din educația copiilor în școli.

5. Inteligența românească pentru România. Formarea centrelor de excelență pentru a antrena inteligența. Crearea de locuri de muncă bine plătite, cu valoare adăugată mare, prin sprijinirea cercetării și inovării, crearea de start-up-uri, încurajarea inițiativelor românești și exploatarea resurselor naturale în interesul românilor și al companiilor românești. Realizarea unui cadru legislativ care să permită companiilor cu capital românesc din afara țării să dezvolte afaceri similare proprii sau în parteneriat cu companii românești în România.

6. Cetățeanul în centrul preocupărilor statului. Legile și regulile statului trebuie să favorizeze evoluția, creativitatea și dezvoltarea capitalului autohton, spre binele tuturor cetățenilor, nu doar a unei clase de favorizați. Competență maximă în instituțiile publice și competiție reală pe piață. Reducerea decalajelor dintre România și statele europene, precum și dintre mediile urban și rural în interiorul României.

7. Corelarea comunităților românești. Cultivarea valorilor naționale, păstrarea identității, prin limbă, tradiții și religie. Susținerea lor prin finanțare publică. Dezvoltarea de proiecte sociale, culturale și economice de tip punte între comunitățile de români stabiliți în străinătate și comunitățile rurale sau mic urbane din care au plecat.

8. Conservarea patrimoniului național, natural și cultural. România ocupă primele locuri în lume în privința biodiversității. Protejarea ariilor valoroase natural și promovarea lor, împreună cu produsele cu specific local, prin stimularea de micro-afaceri, de familie, în zonele respective. Restaurarea și conservarea valorilor culturale reprezentate de clădiri de patrimoniu, monumente și muzee.

9. Combaterea corupției dintr-o perspectivă mai largă, europeană. Averile ilicite trebuie confiscate, inclusiv cele scoase în afara Uniunii Europene, prin crearea unui mecanism european care să funcționeze uniform pentru toate statele membre.

Din Diaspora, pentru Diaspora româneasca

Jumătate din populația activă a țării se află în afara granițelor. Anul trecut, s-au născut mai mulți copii în familiile de români din Diaspora decât în țară. 450 000 de copii sunt lăsați în urmă, în grija bunicilor sau a altor rude, în timp ce părinții lucrează în diferite țări europene. Statisticile arată că românii sunt cei mai vulnerabili în fața sclaviei moderne. Zeci de mii de români muncesc în condiții de sclavie pe șantiere, în abatoare sau ferme europene.  În ciuda acestei realități sumbre, banii trimiși în țară de către românii din Diaspora salvează economia românească, de mai bine de 20 ani. Cifra de afaceri a companiilor private cu capital românesc din statele membre europene este similară cu cea a companiilor cu capital autohton din România. Astăzi, în Spania, Italia, Germania, Belgia sau Marea Britanie, avem comunități de români de dimensiunea unor orașe.

Impreuna cu Cătălin Ivan, europarlamentar independent, am intiat următoarea petitie adresată Administrației Prezidențiale, Parlamentului și Guvernului României prin care cerem acestor institutii ale statului român să respecte și să apere drepturile fiecărui român. Deasemenea solicităm:

  1. Deschiderea de noi consulate în zonele cu comunități mari de români;
  2. Înființarea unor centre ale comunităților, care să realizeze punți de legătură între românii din Diaspora și comunitățile din România de unde aceștia provin, pentru a păstra legătura cu țara, identitatea națională și valorile tradiționale românești. Aceste centre – ”Români în Casa Europei” – ar urma să fie conduse și administrate de cetățeni români direct implicați în viața comunității;
  3. Crearea, de urgență, a unei echipe de negociere, din experți în drept internațional, legislația muncii și afaceri europene, care să se implice direct în negocierile privind BREXIT, astfel încât românii din Marea Britanie să aibă drepturile respectate pe toată durata acestui proces și mai ales după încheierea acestuia. Echipa respectivă să fie în permanentă legătură cu reprezentanții comunității românești din Marea Britanie, astfel încât problemele reale din comunitate să ajungă a fi supuse negocierii.
  4. Implicarea reală a statului în apărarea drepturilor familiilor de români cu copii din țările nordice, dar nu numai;
  5. Convocarea Congresului Românilor de Pretutindeni, așa cum prevede legea;
  6. Modificarea urgentă a legii privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, astfel încât, odată cu alegerile parlamentare din 2020, cetăţenii români din Diaspora să fie reprezentaţi, conform normelor aplicabile cetăţenilor din ţară. În prezent, cei peste 6 milioane de români din Diaspora sunt reprezentați de numai 6 parlamentari într-un Parlament cu peste 450 de membri.
  7. Implementarea sistemului de vot electronic (iVoting). Cu peste 6 milioane de cetățeni români în afara granițelor țării, această modalitate de participare la viața politică devine o obligativitate stringentă pentru statul român.

Drepturile românilor nu se opresc la graniță!

Prin urmare, retrogradarea românilor din Diaspora la stadiul de cetățeni de categoria a doua, este nu doar nedreaptă, ci și ilegală, abuzivă și periculoasă pentru viitorul României.

Petiția publică se găsește la adresa: http://chng.it/M9ZF6TLDRj

Cornel RADU LOGHIN

Candidat PRODEMO la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019

#DemnitateNationala

#PRODEMO

(Partidul PRODEMO, cod unic de identificare: 41190011)

Viena
Categorii
Diaspora
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole