Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, publicat spre consultare publică!

AM POCU a lansat astăzi, 27 august 2019, în consultare publică ghidul solicitantului „Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate”....
Viena

AM POCU a lansat astăzi, 27 august 2019, în consultare publică ghidul solicitantului „Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate”.

Apelul este lansat în contextul în care peste 92.000 copii au părinții plecați la muncă în afara țării. Din aceștia, peste 16.000 copii nu au niciun părinte în țară, iar alți 12.000 au unicul părinte plecat la muncă în străinătate.

Activitățile finanțate în cadrul apelului:

  • Pachet integrat de servicii destinat preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial în vederea stimulării participării la educație și prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a scolii;
  • Asigurarea de servicii de educație parentală și de consiliere socială;
  • Activități de sprijin pentru stimularea participării la educație și la activitățile de consiliere a copiilor;
  • Dezvoltarea de parteneriate între școli, autorități locale, instituții locale, ONG-uri și comunitate.

Observaţiile şi sugestiile privind ghidul supus consultării publice pot fi trimise până la data de 9 septembrie 2019, pe adresa: consultare.pocu@fonduri-ue.ro.

Descarcă Ghidul: Ghid „Program pilot copii cu părinți în străinătate” (consultare).zip

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Viena
Categorii
Informații utileRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole