Proiecte de Crowdfunding ale Diasporei

BRD, în parteneriat cu OIM Moldova, lansează noul subprogram de granturi „Proiecte de Crowdfunding ale Diasporei”     Biroul pentru Relații cu Diaspora (B.R.D.) al Cancelariei de Stat a lansat în...
Viena

11-octombrie-2016_proiecte-crowdfunding-diasporaBRD, în parteneriat cu OIM Moldova, lansează

noul subprogram de granturi „Proiecte de Crowdfunding ale Diasporei”

    Biroul pentru Relații cu Diaspora (B.R.D.) al Cancelariei de Stat a lansat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (O.I.M.), misiunea în Moldova, un nou subprogram de granturi tematice „Proiecte de HYPERLINK „http://brd.gov.md/sites/default/files/public_note_-_diaspora_crowdfunded_projects.pdf”CrowdfHYPERLINK „http://brd.gov.md/sites/default/files/public_note_-_diaspora_crowdfunded_projects.pdf”uHYPERLINK „http://brd.gov.md/sites/default/files/public_note_-_diaspora_crowdfunded_projects.pdf”ndingHYPERLINK „http://brd.gov.md/sites/default/files/public_note_-_diaspora_crowdfunded_projects.pdf” ale Diasporei„.

 În cadrul acestuia, patru granturi a câte 1.500 de franci elvețieni vor fi oferite cetățenilor moldoveni de peste hotare pentru susținerea utilizării platformelor de crowdfunding naționale și internaționale, cu scopul de a realiza proiecte cu impact social și caracter durabil în Republica Moldova. Vor obține finanțare proiectele care prevăd o campanie online de colectare de fonduri, propuse de către membrii diasporei Republicii Moldova, persoane fizice sau grupuri de inițiativă, realizate până pe 1 iunie 2017. Olga Coptu, șefa BRD: „Susținerea oferită în cadrul acestui subprogram va fi conform principiului de ”matching grants”. Adică, suma granturilor va fi transferată condiționat, după finalizarea cu succes a campaniei de crowdfunding și colectarea prin intermediul acesteia a unei sume egale cu cea a grantului. Acest mecanism ne va permite să stimulăm utilizarea platformelor online pentru implicarea reprezentanților diasporei în implementarea proiectelor cu impact social durabil. În timp, multifinanțarea online le va oferi posibilitatea tuturor celor interesați și implicați în dezvoltarea de proiecte cu și pentru diasporă să obțină într-un mod transparent, rapid și accesibil fondurile necesare.” Dosarele de aplicare pot fi depuse online, în perioada 10 octombrie 2016 – 30 noiembrie 2016. Vor fi considerate complete dosarele ce vor conține propunerea de proiect (conform modelului tipizat); planul detaliat al campaniei de crowdfunding; CV-ul solicitantului.

 Pentru mai multe detalii privind condițiile și modalitatea de depunere a dosarului, accesați nota conceptuală, aici.

 Programul 

Diaspora HYPERLINK „http://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-1″EngagementHYPERLINK „http://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-1” Hub este implementat de BRD, în parteneriat cu OIM Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Maia Metaxa

Consultant Național în Comunicare BRD/OIM Moldova
e-mail: maia.metaxa@gov.md
tel: +373 22 250 294
mob. +373 691 02 804
www.brd.gov.md

Viena
Categorii
Moldova
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole