Proiecția filmului “Şi caii sunt verzi pe pereți” la ICR Istanbul

ICR Istanbul continuă serile de filme românești, la sediul său din Taksim, cu proiecția lungmetrajului “Şi caii sunt verzi pe pereți”. Pelicula este semnată de regizorul și producătorul Dan...
Viena

ICR Istanbul continuă serile de filme românești, la sediul său din Taksim, cu proiecția lungmetrajului “Şi caii sunt verzi pe pereți”. Pelicula este semnată de regizorul și producătorul Dan Chișu. Proiecția va avea loc joi, 29 septembrie  2016, de la ora 19.30.

“Şi caii sunt verzi pe pereți”,  în regia lui Dan Chișu, este o poveste despre iluzia de a te îmbogăți în România. Într-o țară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este și ușor realizabil. O loterie online falsă schimbă în mod dramatic câteva destine ale personajelor din film.

Filmul regizat de Dan Chişu urmează firul a două destine; unul dintre ele este cel al cuplului format din Marius şi Cosmina. Marius a completat un nume fictiv pe un bilet de loterie promoţional doar pentru a o atrage pe Cosmina, dar acel bilet este cel câştigător. Celălalt are în prim plan doi adulţi care, păcăliţi de un e-mail spam pe care îl primesc, sunt atraşi într-o capcană de-a participa la o loterie online falsă, ceea ce duce, inevitabil, la pierderea tuturor economiilor pe care le agonisiseră de-a lungul timpului. La final, descoperim că iluzia de-a deveni bogaţi face ca oamenii simpli să fie puşi în situaţii extraordinare.

ICR Istanbul își propune să continue promovarea celor mai recente producții cinematografice și a unora dintre cei mai cunsocuți regizori români. Institutul și-a propus să prezinte cât mai multe pelicule românești, astfel încât să familiarizăm publicul local cu producții autohtone.  – transmite ICR Istanbul

 

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel:(+90212) 292 43 45

fax: (+90212) 292 46 26

email:  icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro      

 

Viena
Categorii
Turcia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole