Raul Drăgoiu a adus acasă argintul la astronomie și astrofizică

  Raul Drăgoiu, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, s-a făcut din nou remarcat la nivel internațional, în cadrul Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică. Tânărul astrofizician, originar din...
Viena

 

Raul Drăgoiu, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, s-a făcut din nou remarcat la nivel internațional, în cadrul Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică. Tânărul astrofizician, originar din Apoldu de Sus, a venit acasă de la competiția din China, cu medalia de argint.

Sibianul pasionat de astronomie și fizică este acum student în anul I la Babeș Bolyai pe fizică și matematică la Cluj. Pentru el, competițiile sunt întotdeauna experiențe frumoase pe care le prețuiește. Raul spune că și-ar fi dorit să fi luat un loc mai bun la olimpiadă, având în vedere faptul că a fost ultimul concurs de acest gen la care a mers.

„Cu emoțiile m-am cam obinuit. Particip la olimpiade încă din gimnaziu. A fost o experiență frumoasă, cu toate că nu am apucat să vizităm prea mult. În ceea ce privește medalia, acum doi ani am luat bronzul și speram la un loc mai bun să fiu sincer”, spune tânărul.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică s-a desfășurat la început de noiembrie, în Beijing, China. La competiție au luat parte 209 elevi, (în total 47 de echipe) din 39 de țări. Pentru Raul nu a fost primul concurs. Fiind de mic pasionat de aceste domenii, a profitat de fiecare ocazie pentru a-și testa limitele.

În anul 2016, de exemplu, a ajuns să facă parte din lotul național lărgit de fizică și a participat la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din India, unde a luat bronz, iar în 2017 a participat la Olimpiada Internațională de Astronomie din China.

„Deși sunt de la țară dacă muncești, se poate. În timpul meu liber aleg să studiez pentru că îmi place foarte mult. De-a lungul timpului, cele mai bune rezultate le-am avut la fizică și astronomie”, spunea Raul, pentru Turnul Sfatului, în articolul de mai jos.

Citește mai multe despre povestea lui Raul AICI.

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole