REPATRIOT – SUSȚINE ROMÂNII CARE VOR SĂ REVINĂ ÎN ȚARĂ!

Românii din Diaspora ar investi în IT, agricultură și turism conform primei ediție a Business Summit – Împreună pentru România București, 13 octombrie 2016 – Prima ediție a “Business...
Viena

Românii din Diaspora ar investi în IT, agricultură și turism conform primei ediție a Business Summit – Împreună pentru România
București, 13 octombrie 2016 – Prima ediție a “Business Summit – Împreună pentru România” s-a încheiat cu succes, iar discuțiile antreprenorilor din Diaspora cu cei din România s-au concretizat în idei de business, în sectoare precum IT, agricultură şi turism.

Repatriot, proiectul de repatriere prin antreprenoriat, a organizat pentru prima dată la București Business Summit – Împreună pentru România în perioada 5-9 octombrie 2016, un eveniment al elitei mediului de afaceri românesc din ţară şi de peste hotare, al cărui obiectiv a fost încurajarea reconectării românilor din Diaspora cu România, în special prin realizarea de investiții în România. Business Summit s-a bucurat de susținerea Administrației Prezidențiale, a MAE – DPRRP și a Invest România.

În perioada 6-9 octombrie, la București și în Delta Dunării, au participat aproximativ 100 de antreprenori de succes din Diaspora și 130 de antreprenori români, alături de reprezentanți de vârf ai autorităților centrale române și invitați de excepție din țări care deja au găsit soluții pentru fructificarea potențialului existent în România.

În timpul Summit-ului, oamenii de afaceri din Diaspora și-au exprimat aprecierea față de inițiativele mediului privat și ale instituţiilor statului, precum şi dorința de a lansa parteneriate locale și internaționale în special în domeniul IT și tehnologie – susținerea extinderii Romanian IT Network și sesiune de introducere a antreprenorilor români din IT în Sillicon Valley, agricultură – achiziționare de terenuri, producție agricolă și distribuție a acestora în EU.

Atenţia faţă de Diaspora este acum recunoscută drept o prioritate națională, de când, la începutul acestui an, Preşedintele Iohannis a lansat românilor de peste hotare invitaţia de a-şi valorifica expertiza acumulată în străinătate pentru dezvoltarea României. Aşadar proiectele dedicate conectării Diasporei cu antreprenorii din ţară vor continua.

Majoritatea participanților la Summit au concluzionat că România oferă oportunități atractive pe care oamenii de afaceri își doresc să le fructifice, însă există încă obstacole care stau în calea unui mediu de afaceri sănătos precum birocrația excesivă, modalitatea de realizare și implementare a politicilor fiscale și lipsa predictibilității legislative.

Oamenii de afaceri din România s-au arătat interesați și deschiși spre parteneriate cu antreprenorii din diaspora și sunt conștienți de potențialul expunerii la medii noi de business.

În acest sens, au fost dezbătute peste 15 idei de reprezentare a brandurilor românești în mediul de afaceri internațional, urmând ca acestea sa fie analizate și implementate în perioada care urmează.

De-a lungul celor patru zile de Summit, în timpul dezbaterilor, au fost generate diverse idei de colaborare. Printre cele mai dezbătute idei de business și colaborări au fost cele din sectoarele IT, turism, agricultură – producție agricolă, inovație și tehnologie, dar și salvarea patrimoniului tradițional românesc.

Participanții au hotărât ca în perioada următoare să aprofundeze și să analizeze ideile de colaborare și de business, iar reprezentanții Repatriot i-au asigurat că vor facilita în continuare conectarea oamenilor de afaceri, pe domenii de interes. De asemenea, Repatriot va gestiona comunicarea dintre oamenii de afaceri din România și cei din Diaspora, va centraliza oportunitățile de investiții și le va prezenta rețelei de antreprenori de la summit, precum și celor care se vor alătura ulterior proiectului Repatriot.

La finalul Summit-ului, echipa Repatriot a fost invitată în Oslo, Bergen, Paris, Canada, chiar și la New York pentru a organiza întâlniri cu antreprenorii români din aceste orașe. Mai mult, se va iniția un schimb de experiență între antreprenori în IT și tehnologie din România în Sillicon Valley. De asemenea, vor fi implementate și alte noi modalități de a realiza întâlniri între antreprenori, pe diverse domenii de interes.

“Echipa Repatriot mulțumește participanților, partenerilor și susținătorilor primei ediții a Business Summit. Activitatea noastră continuă și suntem hotărâți să convingem cât mai mulți antreprenori din străinătate să profite de oportunitățile de acasă și să investească în România, contribuind astfel și la dezvoltarea țării lor de origine”, a declarat Marius Bostan, inițiatorul proiectului Repatriot.

Prima ediție a “Business Summit – Împreună pentru România” a fost organizată de Repatriot cu sprijinul Administrației Prezidențiale, MAE – DPRRP, Invest România și BNR. Partenerul de Comunicare al proiectului este Links Associates.

Mulțumim sponsorilor noștrii: Dedeman, Banca Transilvania, Telekom, Exim Bank, Raiffeisen Asset Management, Sartoria Robu, Intermedicas, Rom, Autoboca, Ad Production, Eurolines, Fan Courier, Unit H2B, JustAD, Links Associates, adLemonade, Creadiv, Tripdor, Romfilatelia, PA Services & events, Voss Review, B-Team, Gitana Winery, Travel Ideea, Power Net Consulting, People Point, FNTM

***

Despre Repatriot

Re>patriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, inițiat de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top în 2015, își propune să susțină românii care doresc să revină în țară, cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din România. Pentru că în egală măsură, România are nevoie de expertiza și experiența lor. Re>patriot vrea să aducă antreprenori, investitori, lideri, înapoi în țară, pentru a reconstrui România prin încredere, determinare, investiții, transparență și spirit antreprenorial.

Despre RBL

Fundația Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca Romania să devină o țară mai bună pentru business-ul responsabil și, în felul acesta, pentru toți românii.
Fundația are ca simbol vizual trei draconi (stindarde dacice), care vorbesc despre rădăcini puternice, despre capacitate individuală și despre forța grupului – mai mare decât suma forțelor componenților.
Comunitatea Romanian Business Leaders numără peste 300 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape doi ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.

REPATRIOT! ROMÂNIA ARE NEVOIE DE CREATORI DE VALOARE!

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole