Restituirea taxei auto ar putea fi amânată din nou, după ce CE a somat România să finalizeze cât mai rapid întregul proces

  Taxa auto inca reprezinta un subiect de interes pentru foarte multi soferi romani. Interesul mare este acordat, mai exact, restituirii taxei auto. Asa cum este cunoscut deja, taxa...
Viena

 

Taxa auto inca reprezinta un subiect de interes pentru foarte multi soferi romani. Interesul mare este acordat, mai exact, restituirii taxei auto. Asa cum este cunoscut deja, taxa auto a fost declarata ilegala de Curtea Europeana de Justitie, statul roman fiind obligat sa restituie contravaloarea taxei tuturor soferilor care au platit-o. Insa, lucrurile nu au fost prea simple din acest punct de vedere, procesul de restituire al banilor fiind amanat la nesfarsit. Saptamana trecuta, Comisia Europeana a somat Romania sa faca demersurile necesare pentru restituirea cat mai rapida a acestei taxe. Insa, ca de fiecare data, guvernantii romani nu par sa ia in serios aceasta sarcina.

Peste 5 milioane de soferi nu au primit inca banii inapoi

Pana la finalul anului trecut, numai un milion de soferi au reusit sa isi recupereze banii dati in trecut pe taxa auto declarata in cele din urma ilegala.

Statul roman s-a vazut pus in situatia de a restitui aproximativ 2.5 miliarde de lei pana la acest moment. Insa acesta este abia inceputul in tot acest proces, numarul soferilor care inca nu si-au recuperat banii dati pe taxa auto ridicandu-se la peste 5 milioane. Statul roman mai are de restituit soferilor o suma totala de aproximativ 4 miliarde de lei.

Comisia Europeana a somat Romania sa grabeasca procesul 

Comisia Europeana a luat nota de plangerile facute de soferii romani care nu si-au primit inca banii inapoi de la statul roman, luand decizia saptamana trecuta de a soma Romania sa finalizeze cat mai rapid procedura pornita in acest sens. In cazul in care soferii care au depus o cerere valida pentru restituirea taxei auto nu isi vor primi banii inapoi, statul roman risca sa ajunga in cele din urma in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole