Rezolvarea problemei exodului creierelor și a instabilității economice prin branding

Bucuresti, 1 Octombrie: Experti internationali in marketing, branding, tehnologie si HR de la Heineken, Philips sau UiPath vin in Romania pentru a invata managerii si antreprenorii din Europa de...
Viena

Bucuresti, 1 Octombrie: Experti internationali in marketing, branding, tehnologie si HR de la Heineken, Philips sau UiPath vin in Romania pentru a invata managerii si antreprenorii din Europa de Est sa rezolve eficient probleme stringente precum: competitivitatea pe piete dominate de giganti, gasirea si pastrarea unor angajati competenti in zone cu somaj 0% sau gestionarea consumatorilor extrem de sceptici si selectivi.

Romania se confrunta cu o mare criza a exodului fortei de munca, fapt foarte vizibil in anumite judete cu o rata a somajului de 0%. Companii de toate dimensiunile se confrunta cu problema angajarilor si cu pastrarea angajatilor pe termen lung.

Acest lucru, coroborat cu instabilitatea mediului politic, face ca productivitatea si profitul sa scada sau sa creeze senzatia de nisip miscator care inghite orice elan de dezvoltare. Avand in vedere cat de greu poate fi influentat mediului politic, managerii, antreprenorii si marketerii se vad responsabili cu gasirea de solutii. Iar faptul ca au de a face cu un public tot mai sceptic si cu consumatori tot mai greu de fidelizat nu ajuta deloc. 

Brandingul si cultura de brand abordate in cadrul conferintei REBELS AND RULERS pe 17 si 18 octombrie pot ajuta in acest sens – daca sunt incluse in cadrul strategiei de business. Numerosi oameni de influenta din mediul local considera ca avem nevoie de un plan de tara strategic – iar brandingul strategic ar trebui cu siguranta sa stea la baza lui, avand puterea sa influenteze trei directii vitale: 
 

  •  Brandul de angajator, cultura interna a unei companii, a unei comunitati, a unui stat;
  •  Comunicarea externa cu publicurile tinta (potentiali angajati sau locuitori, clienti, investitori, etc.), integrarea in diferitele comunitati ale publicurilor brandului;
  •  Abordarea trendurilor culturale din care brandul doreste sa faca parte (anticiparea, analizarea si insusirea lor in cultura proprie a brandului).

Toate acestea se regasesc in orice business, start-up sau corporativ, in orice ONG sau institutie publica si trebuie definite in mod strategic, bine gandit si analizat. Importanta ne-o explica chiar unul dintre speakerii din acest an: „Cultura de brand este ADN-ul organizatiei tale. Incepand cu valorile, continuand cu comportamentul si misiunea si terminand cu scopul organizatiei, cultura este incorporata in tot ceea ce faci in interiorul companiei si in afara ei. Cultura de brand influenteaza cum esti perceput in piata ca angajator, ca serviciu/produs si ca partener pentru clientii tai.” — Viorela Marcu, Employer Branding Leader EMEA @ UiPath. 

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole