RHEUM-CARE – un loc cu oameni care iţi vindecă trupul şi îţi ating sufletul

Am crezut mereu în forţa comunicării şi în puterea cuvintelor de a încuraja, de a alina, de a aduce bucurie şi încredere. Aşa se face că ele au  devenit...
Viena

Am crezut mereu în forţa comunicării şi în puterea cuvintelor de a încuraja, de a alina, de a aduce bucurie şi încredere. Aşa se face că ele au  devenit prea sărace pentru exprimarea recunoştinţei faţă de profesionalismul şi dăruirea personalului de la Fundaţia „Rheum-Care”,  de pe strada Pavel Chinezu, nr. 10 din Tîrgu-Mureş, condusă de doamna Marinela Gomboş, preşedinta organizaţiei.

Deşi doresc să mă refer  în mod special la oamenii care lucrează la Centru „Respiro”, din cadrul fundaţiei, unde se oferă pacienţilor servicii de cazare, recuperare şi îngrijire, 24 de ore din 24, este bine să amintesc că fundaţia are o complexă ofertă de servicii. În primul rând, oferă consultaţii de specialitate prin intermediul unei echipe de medici formată din specialişti în balneofizioterapie, neurologie şi medicină internă. Aceştia lucrează în strânsă colaborare cu un colectiv inimos de asistente  care sunt  responsabile cu recuperarea bolnavilor prin intermediul tratamentelor de kineto şi fizioterapie la care se adaugă serviciile „homecare”, oferind pacienţilor posibilitatea să îşi continue unele tratamente acasă, sub atenta supraveghere a personalului medical. Deosebit de importante sunt şi activităţile cu scop preventiv dar şi proiectele sau conferinţele organizate de fundaţie în scopul perfecţionării personalului şi informării publicului sau a viitorilor pacienţi.

De un real succes în rândul comunităţii s-a bucurat, de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate a fundaţiei, Centrul „Respiro” care a luat naştere din dorinţa de a ajuta familiile care au în îngrijire persoane ce nu se pot deplasa  ori  care, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă, au nevoie de supraveghere permanentă. Pentru oamenii aflaţi în suferinţă şi pentru familiile acestora, care simt nevoia, uneori, de a împărţi cu alţii povara îngrijirii unei persoane, vârstnice sau imobilizate, a apărut Centru  „Respiro” şi au fost create locuri de cazare în 6 saloane care pot găzdui până la 14 pacienţi. Acestora li se oferă cazare şi masă  într-un ambient prietenos, asemănător cu cel din pensiuni, plus tratamentele de specialitate, de 2 ori pe zi şi îngrijire permanentă inclusiv sâmbăta şi duminica.

Fie că este pacient sau aparţinător, persoana care trece pragul clădirii, în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii sau voluntarii fundaţiei, va avea sentimentul „de acasă” şi va fi surprinsă de amabilitatea cu care personalul încearcă să-i soluţioneze problemele.

Din perspectiva aparţinătorului am avut şi eu, împreună cu familia mea, acest sentiment. Mai mult, de-a lungul câtorva săptămâni, am asistat, cu recunoştinţă, la modul în care medicii, asistentele, infirmierele, preşedinta fundaţiei şi întreg personalul au fost, şi sunt permanent,  alături de pacienţi pentru a le alina durerea, pentru a le alunga frica de boală şi dorul de casă. 

Succesul încercărilor  lor de a le face pacienţilor suferinţa mai dulce şi tratamentul mai uşor de îndurat, sunt – pentru cei care lucrează aici –  cea mai frumoasă recompensă. La fel de importantă este şi comunicarea cu pacienţii care sunt trataţi de către angajaţi ca nişte membrii de familie. În acest context, o vorbă bună, un zâmbet cald, o mângâiere, o simplă  întrebare referitoare la modul în care a dormit, mâncat sau felul în care se simte un pacient, devin balsam pentru suflet şi trup iar pentru aparţinători, devine alinare  dar şi încredere că persoana internată este bine îngrijită, fiind tratată cu responsabilitate, iubire şi respect.

Le mulţumesc tuturor şi le port recunoştinţă pentru că se transformă în îngeri ori de câte ori li se oferă şansa de a îngriji, trata şi pune pe picioare un pacient, care are nevoie de tratament adecvat, de atenţie şi mai ales de un zâmbet prietenos ori de o îmbrăţişare caldă. Este greu de crezut, dar acest lucru  se întâmplă în România. Este greu de crezut, dar acest lucru se întâmplă la Tîrgu-Mureş, mai precis la Fundaţia „Rheum-Care”, unde profesionalismul şi preţuirea pentru lucru bine făcut, se împletesc cu bunul simţ, cu omenia şi respectul pentru valoarea fiinţei umane.

Şi fiindcă îngerii au nevoie de ajutor îi  invit pe cetăţenii din Tîrgu-Mureş,  pe românii din ţară şi din Germania sau de pretutindeni,să susţină Fundaţia „Rheum-Care” https://www.rheumcare.ro/ cu sprijin financiar sau cu alte tipuri de donaţii, să se ofere ca voluntari sau, de ce nu, să apeleze la serviciile fundaţiei ori de câte ori au nevoie de îngrijire pentru bunici, pentru o persoană cu dizabilităţi  sau când doresc să meargă la  fizioterapie pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Liliana Moldovan

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole