România suferă de o criză demografică. Suntem pe locul doi la migrație după Siria

  In anul centenarului, statistica privind demografia Romaniei este sumbra. Populatia tarii se reduce cu cinci romani pe ora si suntem pe locul doi la migratie, dupa Siria. Intr-un...
Viena

 

In anul centenarului, statistica privind demografia Romaniei este sumbra. Populatia tarii se reduce cu cinci romani pe ora si suntem pe locul doi la migratie, dupa Siria.

Intr-un proiect legislativ nou, care isi doreste sa incurajeze natalitatea implementand diverse conditii favorabile pentru mame si copii, se evidentiaza faptul ca in Romania se nasc sub 200.000 de copii pe an. Rata totala de fertilitate in Romania a scazut sub pragul critic (de 2,1 sub care are loc scaderea populatiei) ajungand la un minim istoric de 1,428 la care vorbim de un declin demografic in care populatia se reduce cu cinci romani in fiecare ora. Proiectul a fost depus la Senat pentru dezbateri.

Romania a ajuns in aceasta situatie din mai multe cauze. Printre principalele motive pentru care natalitatea a scazut la un prag critic, se numara faptul ca familiile intarzie aducerea pe lume a unui copil din considerente financiare, dar si faptul ca statul nu sustine prin masuri reale si pe termen lung tinerele familii.

„Daca se mentine acelasi ritm, in 15-20 de ani va fi pusa in dificultate atat piata muncii ce va ramane fara salariati cat si bugetele de sanatate si de pensii care vor avea nevoie de sprijn tot mai mare de la bugetul de stat”, se arata in proiect.

Mai Mult AICI:

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole