România, vicecampioană în UE la FRAUDA cu FONDURI EUROPENE

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), a prezentat, marti, la Bruxelles, un raport care prezinta situatia fraudelor asupra fondurilor Uniunii Europene. Potrivit acestui raport, Romania ocupa locul al doilea...
Viena

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), a prezentat, marti, la Bruxelles, un raport care prezinta situatia fraudelor asupra fondurilor Uniunii Europene. Potrivit acestui raport, Romania ocupa locul al doilea la capitolul frauda cu fonduri europene.

Conform raportului OLAF, agentia comunitara a deschis, numai in ultimul an, 219 investigatii care vizeaza nereguli in ceea ce priveste folosirea fondurilor europene.  167 dintre aceste investigatii au fost incheiate cu emiterea a 256 de recomandari catre autoritatile nationale si comunitare competente, iar OLAF are de recuperat in total 371 de milioane de euro.

Tarile cu cele mai grave probleme in ceea ce priveste fondurile europene sunt Grecia, Polonia, Ungaria, Spania si Romania.  

Spania este tara cu cele mai multe nereguli pe segmentul fondurilor europene obtinute pentru agricultura. Aici s-au inregistrat 10.995 de cazuri, reprezentand 22% din totalul celor identificate in blocul comunitar, pentru perioada 2014-2018. Spania este urmata in clasament de Romania, care este pe locul al doilea la capitolul nereguli cu fonduri europene pe segmentul agricol.  

La noi au fost inregistrate 5.563 de cazuri. Clasamentul este continuat de  Polonia cu 5.103 de cazuri, Italia cu 4.117 de cazuri, Portugalia cu 2.723 de cazuri si Regatul Unit cu 2.596 de cazuri.   

La polul opus se afla statele cu cele mai putine cazuri de nereguli in privinta utilizarii fondurilor europene. Aici regasim Luxemburg cu doar doua cazuri, Cipru cu 82 de cazuri si Malta cu 91 de cazuri.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole