Românii nu vor mai avea dreptul de a se debranșa de la sistemele centralizate de încălzire. TVA redus la utilități

  Romanii nu vor mai avea dreptul de a se debransa de la sistemele centralizate de incalzire, potrivit unui proiect de lege adoptat marti de Camera Deputatilor, for decizional....
Viena

 

Romanii nu vor mai avea dreptul de a se debransa de la sistemele centralizate de incalzire, potrivit unui proiect de lege adoptat marti de Camera Deputatilor, for decizional.

”Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu si debransarea totala a instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise in cazul in care condominiul se afla intr-o zona unitara de incalzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termica”, se arata in proiectul de lege adoptat de Parlament.

Proiectul adoptat marti mai prevede si reducerea TVA pentru caldura si apa calda de la 19% la 5%. Acest lucru ar permite reducerea pretului final, insa cel mai probabil autoritatile vor majora pretul agentului termic cu diferenta, dupa cum s-a mai procedat si in alte cazuri.

De asemenea, este obligatorie montarea de contoare individuale pentru toate apartamentele legate la sisteme centralizate pana la 31 decembrie 2020. In cazul in care acest lucru nu este fezabil sau este prea scump, este obligatorie montarea repartitoarelor de costuri.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole