Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău” și-a deschis porțile

  Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău” și-a deschis porțile în data de 29 august 2018 în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”. Pentru al treilea an consecutiv, Bookfest...
Viena

 

Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău” și-a deschis porțile în data de 29 august 2018 în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”. Pentru al treilea an consecutiv, Bookfest Chișinău reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova, bucurându-se de un mare succes din partea publicului.

La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Monica Babuc, directorul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român, Andrei Novac, directorul general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brânzea, președintele Asociației Editorilor din România, Grigore Arsene, președintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova, Gheorghe Prini, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, etc.

În alocuțiunea sa, ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Monica Babuc a mulțumit organizatorilor, sponsorilor și partenerilor media ai evenimentului, menționând că Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău” este un proiect cultural ce reunește anual edituri, distribuitori de carte românească, instituții și asociații de cultură și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

,,Creatorii de cultură din România și Republica Moldova și-au dat mâna și au reușit să intre într-un dialog  provocator al cărții românești, care trăiește prin valoare, prin consistență și conținut. Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ajuns la cea de-a treia ediție reprezintă un model de ce înseamnă unitatea”, a afirmat în cuvântul de deschidere directorul general adjunct al IEH, Nicolae Brînzea. Domnia sa a mulțumit doamnei Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, doamnei Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Institutului Cultural Român, pentru sprijinul acordat și editurilor românești care au donat și anul acesta Bibliotecii Naționale din Republica Moldova aproape 3000 de volume în limba română.

Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău” se desfășoară în perioada 29 august – 2 septembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”, Pavilionul Central și poate fi  vizitat zilnic între orele 10:00 – 20:00.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale din România, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

Parteneri media: TVR Moldova, Publika TV, Publika FM, Moldova 1, Teleradio Moldova.

30 august 2018

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax          004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

Viena
Categorii
Moldova
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole