Săptămâna femeii la Arthis şi online

Întâlnire-dezbatere : Femei românce de succes în Belgia Miercuri 10.03.2021 la Arthis si Online 18:30: – Întâlnire-dezbatere 19:45 – Concert de jazz Radio-TV Arthis: Întâlnire-dezbatere la ora 17:00: Femei de...
Viena
Miercuri 10.03.2021 la Arthis si Online

18:30: – Întâlnire-dezbatere
19:45 – Concert de jazz

Radio-TV Arthis: Întâlnire-dezbatere la ora 17:00: Femei de succes

Nu ne nastem femeie de succes, însa putem crea premizele unei cariere de succes!

Succesul este la îndemâna oricarei femei dar, pentru a reusi, avem nevoie de curaj, de determinare, de profesionalism si de încredere în sine. Este cazul femeilor pe care le veti întâlni în aceasta seara.
Sunt active, deschise spre nou si descoperire, militante si foarte, foarte creative! În drumul lor, au întâlnit numeroase obstacole dar s-au impus prin calitati deosebite si s-au afirmat în domeniile lor de activitate.

Invitate:
 • Alexandrina Robu Cepoi – Presedinta Comisiei pentru femei a organizatiei Tineri Antreprenori ai Uniunii Europene, presedinta asociatiei Youth European Business Association
 • Daniela Doroftei – Cercetatoare la Academia Regala Militara Belgiana, câstigatoare, alaturi de echipa sa, a premiului NATO Innovation Challenge, în toamna anului 2020
 • Gregoriana Tudoran – Consilier economic european
 • Roxane Enescu – Arhitecta si artista, profesoara la ULB – Universitatea Libera din Bruxelles
Concert de jazz
 • Alexandra Moldovan – voce
 • Mihai Dumitrache – piano
 • Mathieu Robert – saxofon sopran
Întâlnire: Proiecte de sustinere a antreprenoriatului feminin: microstart si Crédal
În prezenta a diferitor organizatii care propun proiecte pentru sustinerea antreprenoriatul feminin.

Joi 11.03.2021 la ora 19:00 la Arthis si Online

Astazi, femeile sunt active si independente. Sunt preocupate de carierele lor si sunt interesate de diferitele modalitati de a dezvolta o activitate antreprenoriala în diverse domenii. Numeroase proiecte profesionale sunt create special pentru a sprijini femeile în acest sens. Scopul acestor proiecte este de a le sustine financiar sau a le consilia în cadrul anumitor platforme si a le oferi solutii problematicilor cu care se confrunta.

Arthis va propune o întâlnire cu organizatii care, prin proiectele lor, sustin femeile în demersurile lor antreprenoriale.

Invitate :
 • Eléonore Laming – manager Agence, microStart Bruxelles
 • Yasemine Tilquin – coordonatoarea proiectului Entrepreneuriat feminin, Crédal
Întâlnire-dezbatere: Literatura feminina în izolare

Vineri 12.03.2021 de la ora 19:00 la Arthis si Online

În 2020, Arthis a demarat un proiect dedicat literaturii online – LiterArthis.
Succesul acestui proiect a inspirat si alte persoane sa se lanseze în literatura si sa foloseasca retelele de socializare pentru a se promova.
Aceasta perioada dificila de izolare a stimulat numeroase persoane sa-si exprime literar emotiile si gândurile. Singuratatea si izolarea ne-au permis sa descoperim talentul acestor persoane pasionate de literatura. A fost o perioada destinata scrierii si inspiratiei !

În cadrul Elle/Zij – Saptamâna femeii, Arthis doreste sa continue acest proiect si va prezinta mai multe femei care au fost inspirate de aceasta perioada si au scris texte literare minunate. Cuvintele lor frumoase le îndreptam spre inimile dumneavoastra ! Veniti sa ascultam împreuna vocea literaturii feminine în izolare !

Invitate :

 • Iocasta Huppen
 • Luminita Petru
 • Codruta Filip
 • Carmen Gogolan
 • Simona Ghidusila
 • Taya Leon
 • Carmen Draghici
În cadrul proiectului LiterArthis
Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna – www.arthis.org
Info : 02/511 34 20 – info@arthis.org
În cadrul Elle/Zij – Saptamâna femeii organizata de Arthis.
În cadrul Saptamânii pentru drepturile femeii, organizata de Primaria Orasului Bruxelles.

Organizatori si colaboratori : Arthis – Casa de Cultura Belgo-Româna, Elle/Zij – Asociatia Femeilor Românce în Belgia, MusicArthis-Piano B-Art, Basarabeanca, Radio-TV Arthis, We in Europe, Radio-TV Arthis, Arthis Artists, Femei Roma si Euro-Mara Events. Cu sprijinul Primariei Orasului Bruxelles – Serviciul pentru Egalitate de Sanse, al Educatiei publice, Federatiei Valonia-Bruxelles, VGC, Cocof, FIPI, Stedenfonds.

Viena
Categorii
ActualitateBelgiaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole