Schimbări radicale la sistemul de pensii: Venituri dublate și noi facilități pentru pensionari

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a anuntat duminica seara ca pensionarii care beneficiaza de pensie minim garantata vor avea posibilitatea sa opteze daca raman in sistemul public de pensii...
Viena

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a anuntat duminica seara ca pensionarii care beneficiaza de pensie minim garantata vor avea posibilitatea sa opteze daca raman in sistemul public de pensii sau intr-o forma de asistenta sociala. Ministrul a adaugat ca nu exista sansa sa scada pensiile la recalculare.

Ministrul Muncii a declarat ca pensia minim garantata va fi pastrata, insa pensionarii vor avea optiunea de a alege daca raman in sistemul public sau se muta la o forma de asistenta sociala.”Nu este normal ca o persoana care a contribuit la 30 de ani sa fie la pensia minim garantata la fel ca o persoana care a contribuit poate doi ani si ia tot pensia minim gatantata. Adica o diferentiere in functie de numarul de ani trebuie sa existe, asta este foarte clar.

Exista un articol in lege care spune foarte clar ca, daca din recalculare reiese ca pensia ar trebui sa scada se pastreaza dreptul aflat in plata. Ea a crescut de la 400 la 640 de lei pe perioada guvernarii noastre si va mai creste pana in 2020, dar vrem sa fie o diferentiere intre cei care iau aceasta pensie si nu au un stagiu minim de cotizare de 15 ani deci ei vor intra intr-o forma de asistenta sociala.

Urmeaza sa prezentam si aceasta lege care se refera la ei, nu vor fi afectati, ba dimpotriva dupa aparitia acestei legi, vor avea posibilitatea sa opteze daca raman in sistemul public de pensii sau daca raman intr-o forma de asistenta sociala. Ori lor, cand li se calculeaza drepturile de pensie pe baza contributivitatii, ei de multe ori ajung la 100-200 de lei si atunci vine statul si completeaza pana la 640 de lei.

Evident ca, prin aceasta lege, pastrand principiul contributivitatii, daca prefera sa ramana in sistem, vor ramine cu sumele pentru care au contribuit, dar eu sunt absolut sigura ca ei vor opta pentru sistemul care ii avantajeaza”, a spus Lia Olguta Vasilescu.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole