Se pregătește o dublă lansare de carte : ”Sarea din pustă” și ”După ce-am mușcat din măr”

Nu știu dacă există vreo altă relație între sarea care hrănește pământul și mărul Edenului, în afara aceleia că ultimul, fructul, are în seva sa, că ascunde complice în...
Viena

Nu știu dacă există vreo altă relație între sarea care hrănește pământul și mărul Edenului, în afara aceleia că ultimul, fructul, are în seva sa, că ascunde complice în dulceața-i tocmai pentru a fi mai savuros, sarea, absorbită din solul pe care pomul cel purtător de rod a răsărit.
Amestecul mineral, pulberea albă, valoroasă ca aurul de-a lungul istoriei umanității, folosit nu numai ca bun în schimbul comercial, ci și ca nelipsit ajustător de gusturi culinare și Fructul iubirii, al discordiei, dar și al înțelepciunii, se întâlnesc și se asociază, de data aceasta, nu în câmpul cel deschis al geografiei, ci în cel poetic.
Sarea și Mărul alcătuiesc substanța poetică a două volume de poeme, scrise recent de două doamne.
Sarea se mută din bucătărie în pusta cuvintelor, iar Mărul, cel care azi este tot mai lipsit de proprietăți, se întoarce la origini, în Eden, în Edenul poetic, ca și când ar dori să-și recâștige esența.
Vorbim, se înțelege, despre două cărți, apărute în anul 2020.
”Sarea din pustă”, Editura ”Junimea”, scrisă de Ildiko Șerban și ”După ce-am mușcat din măr” , Editura ”Napoca Star”, aparținând Luciei Bibarț.
Cărțile se vor prezenta în fața publicului pentru lansare și recital, vineri, 25 septembrie 2020, ora 17.00, în Grădina de lectură a Bibliotecii Județene ”Alexandru D. Xenopol” Arad.
”Sarea din pustă” va fi prezentată de dna prof. univ. dr. Maria Oprea, iar ”După ce-am mușcat din măr” va intra sub analiza dnei prof. Rodica Oros.

LUCIA BIBARȚ

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole